Biden se u Parizu javno ispričao Zelenskom zato što nije dovoljno brzo poslao oružje Ukrajini

Biden se u Parizu javno ispričao Zelenskom zato što nije dovoljno brzo poslao oružje Ukrajini

Američki predsjednik Joe Biden u petak se prvi put javno ispričao Ukrajini zbog kašnjenja američke vojne pomoći, dok je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski apelirao na povećanje američke potpore “kao što je to bilo tijekom Drugog svjetskog rata”.

Njih dvojica razgovarali su u Parizu gdje su obojica prisustvovali ceremoniji obilježavanja 80.-te godišnjice iskrcavanja na Dan D.

Biden se ispričao ukrajinskom narodu, jer tjednima nije znao hoće li stići još pomoći, dok su konzervativni republikanci u Kongresu šest mjeseci zadržavali paket vojne pomoći Ukrajini od 61 milijarde dolara dok su tražili dodatne mjere za zaštitu porozne granice SAD-a i Mexica.

“Vrlo je važno da u ovom jedinstvu, Sjedinjene Američke Države, kao i svi američki građani ostanu uz Ukrajinu, kao što je to bilo tijekom Drugog svjetskog rata.”, rekao je Zelenski. “Kako su tada Sjedinjene Države pomogle spasiti ljudske živote, spasiti Europu. I zato računamo na vašu stalnu podršku u stajanju s nama, rame uz rame s nama.”

SAD će tako Ukrajini poslati vojnu pomoć u vrijednosti od oko 225 milijuna dolara, objavili su američki dužnosnici u četvrtak.

Najnoviji paket pomoći uključuje streljivo za raketni sustav visoke mobilnosti ili HIMARS, kao i minobacačke sustave i niz topničkih projektila, rekli su dužnosnici.

Izvor: Breitbart News, X/Twitter

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp