Procurile prve izlazne ankete za EU „izbore“

Procurile prve izlazne ankete za EU „izbore“

Procurile su prve izlazne ankete za EU „izbore“.

Ako je suditi prema prvim izlaznim anketama, hrvatski narod ostaje bez bilo kakvog glasa razuma u EU parlamentu.

Naime, stranke i pojedinci koji su zastupali antiglobalističku politiku i zalagali se za jačanje suverenističkih vrijednosti, doživjeli su otpunu izbornu katastrofu. 

Naravno, uvijek možemo razgovarati o tome koliko su ti izbori legalni ili ne, dovoljno je samo prisjetiti se početka devedesetih i izbora za vrijeme ratnih godina kada su se po Zagrebu mogli pronaći puni kontejneri HSP ovih listića. Tako da niti taj scenarij nije isključen, jer to se radilo početkom devedesetih, pa zašto se onda ne bi radilo i danas? 

Prema izlaznim anketama ovo su stranke koje ulaze u EU parlament:

Birališta su zatvorena u 19 sati. Prema izlaznim anketama koje je objavila Nova TV, ovo su stranke koje ulaze u Europski parlament:

HDZ 33,74% (6)

SDP 27,81% (4)

Domovinski pokret 8,67% (1)

Možemo 5,84% (1)

Ispod praga su sljedeće liste:

IDS, SDSS i drugi 4,70%

Nina Skočak 4,57%

MOST 3,57%

Ostale stranke u anketi nisu niti spomenute pa stoga ne možemo uopće niti reći koliki je njihov trenutni postotak glasova. 

Sve u svemu, ovo nikako nije dobar rasplet događaja za Hrvatsku i njen narod.

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp