Ne ljuti se na sebe zbog svojih grešaka i krivih odluka, jer griješiti je ljudski

Ne ljuti se na sebe zbog svojih grešaka i krivih odluka, jer griješiti je ljudski

Pogriješi čovjek u životu. I to ne jedanput. Već mnogo puta. Pogriješi u odnosima. Odlukama. Važnim i nevažnim stvarima. I dođe trenutak kad sumira mnogo pogrešnih odluka. Pa ga hvata ljutnja. Bijes. Tuga. Nemir. I ne može sebi oprostiti. Jer se pita gdje bi bio da nije bilo svih tih krivih odluka. Kako god bilo, jednu stvar mora znati. Prošlost ne može promijeniti. A da se na početku mogao drugačije postaviti, vjerojatno bi to i učinio.

Znaš li što ti sada ostaje? Jednostavno stisni se uz svoje pogreške. Zagrli ih. I pusti da ti osjećaji prođu. Jednom ćeš vidjeti da sva tvoja buduća snaga počinje tamo gdje je nekoć bila tvoja slabost. Bitno je samo da si te pogreške preživio. I odbolovao. A sada na tom tlu zasadi sjeme jednog novog života. Rasute dijelove skupi u novu cjelinu. I vidjet ćeš čudo života. Na poljima poraza uvijek izrastu tvoji najbolji cvjetovi.

Samo ti jednu stvar želim reći. Zaslužuješ nekog tko će te iskreno voljeti, zaslužuješ nekoga tko će biti osjetljiv na ono ranjeno dijete u tebi, nekoga kome ćeš satima moći pričati što te tišti bez da okreće glavu i gleda na sat kada ćeš završiti. Zaslužuješ nekog tko će tvoju prisutnost držati kao neku svetinju ne poigravajući se s njom kao s nekom igračkom koju će držati samo dok mu odgovara, a onda je odbaciti kao da mu nikada nije ni trebala.

Zaslužuješ nekog tko će te razumjeti u dubini srca i dubini duše, nekoga tko će ti obrisati suze i poći s tobom tamo gdje ga pozivaš. Vjeruj, mnogo je onih koji će se trenutno kamuflirati i izmanipulirati te, pridobiti na neki srcedrapajući osjećaj a onda otići. Mnogo je onih kojima je samo stalo do tvoje vanjštine, a ono u tebi ni malo ne primjećuju. Budi snažna i mudra! Dužna si to sebi! Traži ono što zaslužuješ, a sve ono manje od toga pusti da prođe. Život je predragocjen za bilo što drugo.

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp