Ursula von der Leyen čvrsto je uvjerena u svoj drugi mandat

Ursula von der Leyen čvrsto je uvjerena u svoj drugi mandat

Kandidatkinja Europske pučke stranke za predsjednicu Komisije Ursula von der Leyen čvrsto je uvjerena da će dobiti novi mandat i potrebnu većinu u novoizabranom Europskom parlamentu.

U svojoj je izjavi, nastupivši vrlo samouvjereno, izrazila zadovoljstvo uspjehom Europske pučke stranke (EPP), jer ostaje faktor stabilnosti s najviše zastupnika. Von der Leyen smatra da je centristička većina ključna za stabilnu i snažnu Europu.

No, ipak je u svom govoru morala istaknuti kako ekstremne struje ljevice i desnice ne mogu biti zanemarene, jer su i one dobile potporu, što po njoj od stranaka centra zahtijeva još veću odgovornost. Najavila je da će kontaktirati i druge dvije vodeće političke skupine (socijaldemokrate i liberale) s kojima želi uspostaviti širu koaliciju za ‘snažnu Europu’.

Pozvala je na suradnju sve koji su proeuropski naklonjeni, koji podržavaju Ukrajinu i vladavinu prava. S obzirom da živimo u turbulentnom svijetu, održavanje stabilnosti Europe treba biti na prvome mjestu, smatra Ursula von der Leyen.

„Postoje snage i izvan i unutar EU koje pokušavaju destabilizirati i oslabiti Europu. To nikada nećemo dopustiti. Ovi izborni rezultati pokazali su da većina građana EU želi stabilnu i snažnu Europu.“ – rekla je između ostalog Ursula von der Leyen.

Poslušajmo njezinu izjavu:

Izvor: The Guardian (YouTube)

„Ovo je veliki dan za EPP (European People’s Party). Centar i dalje drži svoju poziciju. Ali, također je istina da su ekstremne stranke s lijeva i s desna dobile potporu i upravo zbog takvih rezultata stranke u centru imaju još veću odgovornost. Možemo se razilaziti po nekim pojedinačnim pitanjima, ali svima nam je u interesu stabilnost Europe i svi mi želimo jaku i učinkovitu Europu i ja sam u svojoj kampanji cijelo vrijeme radila na tome da izgradim pro-europsku snagu i nastavit ću ići tim putem sa svima onima koji su za Europu, za Ukrajinu i za vladavinu prava. Od sutra taj posao počinje ispočetka. Svijet u kojem živimo je u previranjima. Postoje struje koje pokušavaju destabilizirati naše društvo izvana i iznutra, želeći oslabit Eiuropu. Mi nikada nećemo dozvoliti da se to dogodi. Jesam, uvjerena sam u moj uspjeh, ali sam svjesna da je preda mnom još uvijek težak posao, ali znam što mi je činiti u mom drugom mandatu.“

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp