Budućnost biometrijskih plaćanja i digitalne osobne iskaznice poprima svoj puni oblik

Budućnost biometrijskih plaćanja i digitalne osobne iskaznice poprima svoj puni oblik

Budućnost biometrijskih plaćanja i digitalne osobne iskaznice poprima svoj puni oblik.

Biometrija zapešća jedna je od metoda autentifikacije za osobna plaćanja na koju se oslanjaju glavni operateri platformi. Digitalni novčanik bit će mjesto gdje ćemo u budućnosti pohranjivati ​​sve svoje osobne iskaznice.

U području biometrije zapešća, Mastercard se udružio s tvrtkama Ingenico, Fulcrum, Fujitsu Frontech i Scanntech, dok Amazon udvostručuje svoju predanost u ovom području.

U Njemačkoj će jedanaest timova dobiti priliku razviti prototip digitalnog novčanika dok se kontinent i ekosustav digitalnog identiteta nose s utjecajem eIDAS 2.0.

Kao i u svakoj drugoj industriji, biometrijskom industrijom dominiraju teškaši. Odgovori na dugotrajna pitanja dolaze od onih koji mogu baciti najveću težinu na vagu, kao što pokazuju glavne vijesti tjedna na Biometric Updateu. S druge strane, Hypr puni svoju blagajnu, a Yotijeva dobna procjena se postavlja na drugu veliku platformu.

Biometrijska vijest tjedna

Biometrija vene na dlanu za plaćanja u trgovini nastavlja dobivati ​​na snazi. Mastercard se kladi na Ingenico, Fulcrum Biometrics, Fujitsu Frontech i Scanntech za implementaciju tehnologije u maloprodajnom lancu u Urugvaju, dok je Amazon pokrenuo daljinsku registraciju za svoj biometrijski sustav plaćanja Amazon One putem mobilne aplikacije.

Mastercard je također ovaj tjedan najavio pilot biometrijska plaćanja koja koriste prepoznavanje lica i šarenice u Poljskoj, prvi pokušaj biometrijskog programa plaćanja u Europi.

Japan proširuje svoj nacionalni digitalni ID sustav, My Number, kako bi uključio podršku za digitalne novčanike, počevši s Apple Walletom sljedećeg proljeća.

Usvajanje novog zakona kojim se ažurira sustav My Number omogućuje ovaj prvi korak za ID-ove Apple Wallet izvan SAD-a. Zakon dopušta korištenje Mojih brojeva na pametnim telefonima za razne interakcije u javnom i privatnom sektoru.

Erika Piirmets, konzultantica za digitalnu transformaciju u Estoniji, objašnjava u intervjuu za Biometric Update da zrela digitalna vlada u zemlji čini vrlo vjerojatnim visoko prihvaćanje razmjene digitalnog identiteta u EU.

Piirmets objašnjava razvoj ekosustava osobnih dokumenata u Estoniji, rad zemlje na omogućavanju prekogranične interoperabilnosti i tekući rad na dovođenju elektroničkog glasovanja na mobilne uređaje.

Vozačke dozvole za mobilne uređaje predstavljaju veliku priliku za kretanje prema decentraliziranim digitalnim identitetima, ali panel rasprava koju je organizirala Zaklada OpenID na Identiverseu ukazala je na potrebu orkestriranja složenih standarda.

Kako bi mDL-ovi i digitalni novčanici bili prihvaćeni, moraju biti interoperabilni. Izdavatelji moraju vjerovati novčanicima, a novčanici moraju vjerovati izdavateljima

Njemačka je odabrala Sphereon, Ubique Innovation, Animo Solutions, Governikus, Tice i Authada za sudjelovanje u natjecanju EUDI Wallet Prototype Competition.

Svaka tvrtka dobiva sredstva za razvoj novčanika za Android ili iOS. Timovi iz Googlea, Samsunga, Kapriona, Lissija i wwWalleta odabrani su za nefinanciranu stazu. Državna agencija SPRIND provodit će natjecanje sljedećih 13 mjeseci.

Jamie Smith iz Customer Futures je na KuppingerCole EIC 2024 ovog tjedna tvrdio da je eIDAS 2.0 prilika da se ucrta novi put u digitalnom identitetu.

Smith je rekao da bi digitalni novčanici i provjerljivi ID-ovi mogli tvrtkama dati izravan pristup pouzdanim informacijama, a ljudima veću kontrolu i privatnost.

Malo je vjerojatno da će ljudska umjetna inteligencija biti sljedeća velika stvar u potrošačkoj elektronici ili biometrijskim nosivim uređajima, pogotovo ako dođe do požara. Požar je rizik povezan s baterijskom ćelijom treće strane u kućištu za punjenje koje je u međuvremenu zamijenjeno, izvještava The Verge.

New York Times dodaje da je tvrtka vodila rasprave o kupnji od strane HP-a, primjećujući obrazac pretjeranog entuzijazma za određene AI proizvode.

Gigant kibernetičke sigurnosti Gen Digital u partnerstvu je s tvrtkom Accenture kako bi pilotirao provjeru identiteta pri zapošljavanju zaposlenika s višekratnim digitalnim vjerodajnicama. Pilot koristi Accentureov portal Verifiable Credentials i HR softversku platformu, kao i aplikaciju Midy tvrtke Gen Digital, koja koristi Onfido selfie biometriju.

Nepal trenutno prolazi kroz digitalnu transformaciju koja je već omogućila online registraciju rođenja u većini dijelova zemlje. Implementacija nacionalnog digitalnog identiteta stvorenog korištenjem Idemiine tehnologije još uvijek je neujednačena, ali vlada ima plan za promicanje korištenja svojih biometrijskih osobnih iskaznica.

U intervjuu za Biometric Update nakon događaja, dr. Joseph Atick dijeli svoja razmišljanja o uspjehu ID4Africa 2024., harmoniji u raznolikosti afričkih pogleda na digitalni identitet i ogromnom napretku postignutom u proteklom desetljeću. Atick također ima predviđanje budućeg uspjeha misije ID4Africa.

Hypr je prikupio 30 milijuna dolara od poduzetničkog kapitala kako bi unaprijedio razvoj kriptografskih tehnologija kako bi zaštitio svoje alate za autentifikaciju bez lozinke i osiguranje identiteta od prijetnje generativne umjetne inteligencije. Tvrtka je kroz povijest doživjela dramatičan rast u implementaciji šifri, integraciji i širenju svog portfelja.

Nakon uspješnog pokretanja na Metinom Instagramu i u iščekivanju globalnog predstavljanja, Facebook otključava Yotino biometrijsko određivanje dobi lica za korisnike u Australiji. U međuvremenu, australski političari nastavljaju raspravljati o tome koja bi se dobna ograničenja trebala primjenjivati ​​na internetu.

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp