Milan Vrkljan – Ispred zgrade Vlade zapalio se jedan Hrvat – hrvatski Jan Pallach

Milan Vrkljan – Ispred zgrade Vlade zapalio se jedan Hrvat – hrvatski Jan Pallach

Danas je tužan dan za svakog Hrvata koji ima imalo savjesti. Na Trgu Svetog Marka ispred zgrade Vlade zapalio se jedan Hrvat.

To je nečiji otac, sin ili prijatelj Nema par dana da sam na FB upozoravao na mogućnost ovakvih ishoda.

Mediji nisu niti pročitali moju objavu.

Medijima, a i nama koji se takmičimo tko će prije prenijeti gluplju informaciju, ništa nije sveto.

I tako godinama mediji ne pišu, a politika šuti o 240 tisuća ovršenih, o parafiskalnim nametima poduzetnicima kakvih nema niti jedna zemlja EU, o neuređenom zdravstvu, o školstvu koje je propalo, o mladima koji se iseljavaju, o mitu i korupciji kao načinu da se dobije posao……

Važno je da se prenose glupe priče o tome tko se popišao u izvor Cetine, o glupim i nekorisnim saborskim polemikama pojedinih zastupnika.

Gdje se izgubila lojalnost obitelji, prijatelju, stranci, radnom mjestu ili državi?

Gdje je nestala solidarnost?

Ništa od toga mi kao narod nismo izgubili. Samo su kroničari u medijskim kućama drugačije posložili prioritete.

Njih ne zanima interes hrvatskog naroda.

Njihovi su interesi drugačiji, a vlasnici koji kreiraju medije tamo daleko.

Posljednji primjer, od prošlog tjedna, je i kupovina Večernjeg lista, i još par hrvatskih tjednika, od strane srpskog tajkuna.

Na žalost, hrvatska društvene elite niti to želi vidjeti niti prepoznaju važnost otvaranja identitetskih pitanja.

Ne može se Hrvatsku voditi prema Zapadu, biti lojalan član EU, NATO i dozvoliti da nam kapital koji dolazi iz Srbije, koja je bila agresor na Hrvatsku, uređuje najveće medijske kuće.

Hrvatska je plijen političkog istoka i jutarnje spaljivanje jednog Hrvata ispred Vlade RH samo je jedan od najbrutalnijih pokazatelja kojim smjerom se Hrvatska kreće.

Bez obzira kako se zove i odakle dolazi, čovjek je “hrvatski Jan Palach”, jer se samospalio na Markovom trgu, a ne na Savskom nasipu.

To je politička poruka par excellence.

No, samo pratite, mediji će to “gurati” prema medicinskoj dijagnozi i psihičkoj nestabilnosti..

Pozivam sve Hrvate da ne biraju takav put, uvijek ima izbora.

Osim toga samoubojstvo je grijeh bez mogućnosti pokajanja i oprosta.

Treba nam Pravedna Hrvatska

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp