Medijski fotoreporter Craig Norkus opisao je svoje traumatično iskustvo s mRNA cjepivom

Medijski fotoreporter Craig Norkus opisao je svoje traumatično iskustvo s mRNA cjepivom

Medijski fotoreporter Craig Norkus opisao je svoje traumatično iskustvo s mRNA cjepivom i kako je konačno pronašao učinkovite alternativne tretmane.

U intervjuu za The Defender, fotoreporter iz Minneapolisa Craig Norkus opisao je iscrpljujuće zdravstvene probleme koje je iskusio nakon drugog cjepiva protiv COVID-19, mjesece pogrešnih dijagnoza i kako je konačno pronašao učinkovite alternativne tretmane.

Craig Norkus, veteran fotoreporter za televiziju Minneapolis, bio je ultra-fit i mišićav sportaš amater sve do svoje druge Moderna mRNA COVID-19 booster injekcije u studenom 2022.

Samo nekoliko dana nakon injekcije, Norkus je počeo osjećati glavobolje, infekcije sinusa, valunge i prehlade. Nije puno razmišljao o tome.

Ali na Dan zahvalnosti njegovo se stanje dramatično pogoršalo. Počeo je patiti od ekstremnog umora, slabosti mišića i psihičke poremećenosti. Krajem prosinca morao je uzeti dopust s posla.

“Bila je to iznenadna, čudna promjena – teško iskušenje”, rekao je. “Odjednom sam se osjećao kao da umirem”, rekao je.

Norkusova potraga za odgovarajućom dijagnozom i liječenjem dovela ga je na frustrirajuće putovanje do više liječnika i specijalista koji nisu mogli utvrditi uzrok njegova stanja.

Uz pomoć svog partnera i njegovu upornost u pronalaženju rješenja, na kraju je pronašao liječnika koji je njegove simptome identificirao kao znakove ozljede od cjepiva.

Liječnik je propisao nekonvencionalne tretmane koji su ublažili većinu Norkusovih simptoma i omogućili mu povratak na posao prošlog ljeta.

Krajem prošle godine Norkus je doživio ozbiljan recidiv. Ali zahvaljujući nekim novim tretmanima, počinje se osjećati kao prije. U trenutku razgovora za Defender bio je na poslu već dva tjedna.

Norkus vjeruje da se sve događa s razlogom i koristi to iskustvo kako bi podigao svijest o rizicima cjepiva, pomogao ozlijeđenim osobama s cjepivima i ukinuo zaštitu od odgovornosti farmaceutskih tvrtki.

‘Je li to sada u mojoj glavi?’

Kako se Norkusovo stanje pogoršavalo krajem 2022., nekoliko je puta odlazio na hitnu pomoć, ali posjete nisu dale odgovor. Bio je negativan na COVID-19, prepisani su mu antibiotici i poslan je kući. Ali njegovi su simptomi ustrajali.

Između prosinca i siječnja 2023. Norkus je nekoliko puta posjetio svog obiteljskog liječnika, koji je napravio desetke krvnih pretraga, ali nije uspio utvrditi uzrok njegove bolesti.

Očajnički tražeći odgovore, Norkus je posjetio stručnjake, uključujući neurologe, ali oni nisu mogli postaviti konačnu dijagnozu.

Liječnik je premjestio osobni pregled u zadnji tren na Zoom i pokušao obaviti neurološke testove “preko ekrana mog računala”. Dijagnosticirao je Norkusa s migrenama i mogućom Parkinsonovom bolešću, prepisao mu lijekove i rekao mu da se javi za tri mjeseca.

Norkus je odbio izdavati recepte jer je kasnije saznao da su lijekovi mogli izazvati veliku štetu. Također sada vjeruje da se tromjesečno čekanje moglo pokazati kobnim.

Drugi stručnjak, “istaknuti sveučilišni neurolog” s kojim se morao “igrati odnosa” da bi ga vidio, naredio je opsežnu seriju skeniranja i testova kako bi provjerio postoje li ozbiljna stanja kao što su tumori mozga, amiotrofična lateralna skleroza (ALS), rak i multipla Ruling van skleroza – “sve stvarno strašne stvari”, rekao je.

Kad su svi testovi bili negativni, liječnik je Norkusa obavijestio da s njim nije ništa i rekao: “Trebali biste posjetiti psihoterapeuta.

“Pomislio sam, ‘Jesam li lud?’”, prisjetio se Norkus. “Nakon svih fizičkih bolesti u kojima se ne mogu ni pomaknuti, sada mi je to u glavi?”

Nakon šest neuspješnih pokušaja da dobije odgovore od medicinskih stručnjaka, Norkus se osjećao uništeno i slomljeno.

‘Trenutak koji mijenja život’

U travnju 2023. Norkus je konačno kontaktirao dr. Jeffrey Kotulski-a iz centra za iscjeljivanje Between the Bridges u Mankatu, Minnesota. On opisuje integrativnog, holističkog osteopata i bivšeg liječnika klinike Mayo kao “briljantnog i suosjećajnog”.

“Trebao je moj sedmi liječnik – doslovno u travnju 2023. – da dijagnosticira što nije u redu sa mnom”, rekao je. “Zagrlio me i rekao da mi može pomoći. Shvatio sam da nisam lud i da netko zna.

Norkus je rekao da je susret s Kotulskim bio “trenutak koji mu je promijenio život”. Sjećanje na to i danas budi duboke osjećaje.

Kotulski je uzeo vremena da temeljito pregleda Norkusovu medicinsku povijest i krvnu sliku, da bi na kraju dijagnosticirao neželjenu reakciju na mRNA cjepivo i razvio plan liječenja prilagođen njegovim specifičnim potrebama.

Pod skrbi Kotulskog, Norkus je prošao niz tretmana, uključujući ekstrakorporalnu oksigenaciju krvi i ozonizaciju, terapiju peptidima, infuzije metilenskog plavog i druge terapije osmišljene da pomognu njegovom tijelu da se oporavi od nuspojava cjepiva.

“Peptidi su lanci aminokiselina koji, poput faktora rasta, pomažu u izgradnji tjelesnog tkiva”, objasnio je Norkus. “Također imaju protuupalni učinak.”

Nakon samo šest tjedana liječenja, Norkus je povratio velik dio svoje snage i izdržljivosti te se mogao vratiti u teretanu. “Bilo je nevjerojatno”, rekao je.

Do lipnja 2023. Norkus je povratio dobar dio svog zdravlja prije bolesti i mogao se vratiti na posao.

Recidiv dovodi do novih, učinkovitih tretmana

Unatoč obećavajućim rezultatima, Kotulski je upozorio Norkusa da su dugoročni učinci cjepiva još uvijek nepoznati i da bi mogao ponovno oboljeti.

Ovo bi se upozorenje trebalo pokazati dalekovidnim. U studenom 2023. Norkusovo se stanje ponovno počelo pogoršavati. U prosincu je ponovno bio prisiljen uzeti invalidski dopust.

Početkom 2024. Norkus je ponovio neke od terapija koje su dobro djelovale godinu prije. Međutim, u ožujku mu se stanje nije značajno popravilo. Kotulski je primijenio “novo oružje u svom arsenalu”: ​​faktore rasta i injekcije plazme bogate trombocitima uz hormonsku terapiju. Odmah je vidio poboljšanje.

Norkus je također tražio savjet Bryana Ardisa, umirovljenog kiropraktičara, certificiranog akupunkturista i nutricionista, koji je preporučio nikotinske flastere za oslobađanje toksina cjepiva iz nikotinskih receptora u njegovom tijelu. Flasteri su imali trenutni učinak, dovodeći njegovo zdravlje “gotovo na 100%” i čak eliminirajući neke od nuspojava njegovih drugih tretmana, kao što su: B. Drenaža sinusa i tinitus.

Kad je Norkus prekinuo eksperiment s nikotinskim flasterom nakon sedam dana, nuspojave su se vratile i osjećao se “stvarno bolesno”. Ardis je preporučio da se nastavi s flasterima i da se također uzima jabučni pektin u prahu i BioDefense, proizvod dizajniran za sprječavanje replikacije šiljastih proteina i uklanjanje toksina.

Norkus je rekao da se trenutno osjeća jako dobro. “Imam sve fizičke dokaze koje trebam znati da dr. Ardis točno zna o čemu govori.”

Sve što je pomoglo “nije pokriveno osiguranjem”.

Nove terapije dodatno su financijski opteretile Norkusa – njegovo osiguranje ih nije pokrivalo.

“Sve što mi nije ispravno dijagnosticiralo ili ublažilo moju patnju bilo je barem u nekom obliku pokriveno osiguranjem”, rekao je. “Sve što je pomoglo nije usvojeno.”

Norkus je rekao da me “oduševljava činjenica da je ovako nešto zapravo moguće” i naglasio da se ova razlika u osiguranju mora više prepoznati.

Druge žrtve cjepiva koje je upoznao preko grupe Team Humanity kaže, „gore su od mene i trenutno ne mogu ništa učiniti jer nemaju novca.”

Norkus je saznao da američka Agencija za hranu i lijekove ne priznaje valjanost postupaka koji mu pomažu, klasificirajući ih kao “eksperimentalne”.

“Ne trude se dodatno istraživati ​​kako bi ih pretvorili u neeksperimentalne, legitimne tretmane”, rekao je. “I to je tragično. Ovo je propust zdravstvenog sustava.”

Žena sa zlatnim srcem

Norkus odaje priznanje svojoj partnerici Christine što ga je uvijek podržavala i ohrabrivala tijekom njegovog mučnog putovanja. “Doslovno sam pronašao ženu sa zlatnim srcem”, rekao je.

Iako je njihova veza bila stara manje od šest mjeseci kada je počela njegova zdravstvena kriza, Christine je imala znanja i empatije za upravljanje medicinskim sustavom zbog vlastitih iskustava, uključujući gubitak sina od raka u dobi od 17 godina.

“Imao sam dva liječnika koji su mi stvarno zadavali muke”, rekao je Norkus. “I da mi Christine nije pokazala kako se ponašati u ovakvim situacijama, mogao sam upasti u mnogo veću nevolju nego u kojoj sam sada.

Christineina skrb nadilazila je Norkusovo fizičko blagostanje. Njezina neumorna pozitivnost i iskrena ljubav poslužile su mu kao pojas za spas u njegovim najmračnijim trenucima kada je bio “toliko shrvan ovom bolešću da [on] nije imao ništa pozitivno za dati.”

Christine ga je svaku večer držala u naručju i uvjeravala ga da su bolji dani pred njim.

‘Potrebna je samo jedna domina da padne’

Norkusovo iskustvo ga je motiviralo da zagovara druge koji pate od nuspojava cjepiva.

“Kao osoba vjere, vjerujem da ste ponekad stavljeni u poziciju da iskusite stvari kako biste pomogli drugim ljudima”, rekao je.

Pridružio se grupama kao što su Team Humanity i React 19, koje pružaju podršku i resurse ljudima u sličnim situacijama.

No rekao je da su njegovi napori i napori Team Humanityja da natjeraju zakonodavce Minnesote da poslušaju ozlijeđene u cijepljenju bili teški “jer misle da je to samoubojstvo karijere”.

“Stalno nas upućuju na FBI”, rekao je, čak i nakon što im je rekao da “FBI neće učiniti ništa.”

Također se suočio s otporom i cenzurom kada je progovorio na platformama društvenih medija i od vlastitog poslodavca.

Nedavna tužba u Kansasu protiv Pfizera dala mu je nadu, rekao je. “Potrebna je samo jedna domina da padne da bi se okončao ovaj smiješni zakon koji štiti farmaceutske kompanije”, rekao je.

Norkus je također naglasio važnost zagovaranja pacijenata i njihovih obitelji i prijatelja za alternativna rješenja.

“Medicinski sustav je pokvaren”, rekao je. “A ako samo radite ono što vam liječnik kaže, možete završiti puno gore nego što ste prvobitno bili.

Norkus planira napisati knjigu i nastaviti javno govoriti i zagovarati promjenu vladine politike vezane uz štetu od cjepiva.

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp