Stella Assange ne krije sreću zbog Julianove teško izvojevane slobode, ali naglašava kako se borba za njegovu slobodu nastavlja

Stella Assange ne krije sreću zbog Julianove teško izvojevane slobode, ali naglašava kako se borba za njegovu slobodu nastavlja

Na svom je X profilu Stella Assange između ostalog napisala kako je Julian Assange sada napokon slobodan i kako više nije u zatvoru, „ali borba za njegovu slobodu (i našu!) i dalje se nastavlja“. Ona je i dalje na oprezu, što nas nimalo ne čudi, nakon svega što su kao obitelj prošli, upozoravajući javnost da sve ono što se poduzima protiv Juliana nema samo zastrašujući učinak – već i takav učinak da nam se od svega ledi krv u žilama.

Čvrsto je obećala da će zajedno s njegovim timom nastaviti raditi sve što je u njihovoj moći kako bi osigurali veću slobodu za Juliana i veću pravdu za mnoga zlostavljanja protiv njega koja nas sve zajedno ispunjavaju jezom, jer naprosto ne možemo vjerovati da se sve to uopće događa u svijetu koji na sav glas propagira slobodu govora i medija općenito, a kad tamo od te iste slobode ni s.

Naprotiv, iste svakim danom ima sve manje i manje. Sve što se pojavi kao informacija, a što nije u skladu sa zadanim narativom s nepodnošljivom lakoćom biva proglašeno uznemirujućom informacijom. A kakve bi to vijesti trebali biti kada je svijet u kojemu živimo više nego uznemirujući? Ovaj se svijet ne trudi uljepšati i olakšati nam život, već nam ga na bilo koji način želi zagorčati, čemu svakodnevno svjedočimo svi mi, koliko na mikro, toliko i na makro razini.

Umjesto Assangea izjave za javnost za sada daje njegova supruga Stella Assange koja je pri svom prvom obraćanju javnosti nakon Julianova izlaska na slobodu, ne krijući suze zbog svega što su prošli zajedno sa svim ljudima koji su ih podržavali u njihovoj borbi za slobodu i pravdu, zamolila javnost za razumijevanje zbog toga što Julian još uvijek ne želi i nije spreman govoriti u javnosti. Pred njim je sada dug proces oporavka i to treba znati razumjeti. Bit će mu potreban mir i okruženje u kojem neće biti nimalo stresa. Ponovno će se obratiti javnosti kad on bude za to spreman, naglasila je njegova supruga Stella, zahvalivši australskim vlastima i australskom narodu na podršci tijekom dugih i mukotrpnih godina borbe za Julianovo oslobađanje. “Ali, na kraju smo ipak uspjeli”, rekla je Stella, naglasivši kako je to zajednički uspjeh svih ljudi koji su bili uz njih svo to vrijeme.

Sve u svemu, lijepo je vidjeti Juliana na slobodi kako se grli i ljubi sa svojom voljenom suprugom Stellom. Ljubav je bila i ostala najjača sila u svemiru. Lijepo je vidjeti osmijeh na Julianovu licu koje je tijekom dugih godina njegova posve neopravdanog zarobljeništva postalo simbol borbe za slobodu medija suvremenog svijeta. Njegova je sloboda – sloboda sviju nas. Pravda je spora, ali dostižna! Živjela ljubav! Živjela sloboda! Vjerujmo da će sve biti dobro i da dobro na kraju uvijek pobjeđuje zlo.

Izvor: YouTube DEMOCRACY NOW, X/Twitter

 

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp