Europska centralna banka kao financijski ogranak globalne vlade u sjeni 

Europska centralna banka kao financijski ogranak globalne vlade u sjeni 

Europska centralna banka kao financijski ogranak globalne vlade u sjeni .

Čak i ako još nemamo digitalni euro, može se pretpostaviti da ćemo ga imati pod ovom nadolazećom vladom pa će se na kraju sve svjetske digitalne valute ujediniti u jednu.

Digitalna valuta nema nikakve veze s novcem kakav poznajemo danas – u bilo kojem obliku. Od plaćanja gotovinom do kartičnih plaćanja do kriptovaluta, CBDC nema apsolutno nikakve veze s bilo čim od navedenog.

Umjesto toga, to je bodovni sustav koji u potpunosti kontrolira središnja banka. Valuta se može programirati na bilo koji način i ima rok trajanja. To je nešto što do sada ne znamo o novcu.

ECB kontrolira zemlje eurozone i već je razvio digitalni euro koji će se – još uvijek u probnom načinu – uskoro koristiti. U međuvremenu se očekuje i digitalizacija ostalih europskih valuta (ili njihov prelazak na euro).

Program, koji možete vidjeti u nastavku, vezan je uz ECB, no trenutno se odnosi na 99% središnjih banaka diljem svijeta – uključujući i našu. Slobodno zamijenite ECB s HNB-om i dobit ćete u biti isti rezultat.

Opće je poznata činjenica da središnje banke vladaju svijetom. Oni stoje iza kriza, ratova i pučeva – a prije svega kontrolirani su iz istog centra moći…

Je li Europska središnja banka (ESB) neovisno tijelo koje brine samo o stabilnosti cijena eura i gospodarskom rastu u eurozoni? Ili je dio globalne neizabrane vlade koja kontrolira i upravlja svime što je u sjeni? A kakve će posljedice imati uvođenje digitalnog eura za stanovništvo? Pogledajte razloge zašto će građani postati transparentni i manipulativni.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp