Papa Franjo ekskomunicirao je nadbiskupa Vigana zbog osporavanja globalističke agende Klausa Schwaba

Papa Franjo ekskomunicirao je nadbiskupa Vigana zbog osporavanja globalističke agende Klausa Schwaba

Papa Franjo ekskomunicirao je nadbiskupa Vigana zbog osporavanja globalističke agende Klausa Schwaba.

Nadbiskup Carlo Maria Vigano proglašen je krivim za “šizmu” od strane Vatikana i ekskomuniciran iz Katoličke crkve po nalogu pape Franje.

“Dobro su poznate njegove javne izjave u kojima se očituje njegovo odbijanje priznavanja i podložnosti vrhovnom papi, njegovo odbacivanje zajedništva s članovima Crkve koji su mu podložni te legitimitet i magistralni autoritet Drugoga vatikanskog koncila”, naveo je Vatikan bilten koji je objavio presudu.

Prema Franji, u modernoj crkvi nema mjesta za osporavanje globalističkog svjetonazora i agende krajnje globalističkog Svjetskog ekonomskog foruma sa sjedištem u Davosu, gdje Papa služi kao suradnik na dnevnom redu.

Vigano je, odgovarajući na optužbe, proglasio “častju” biti ekskomuniciran od strane Franje, lažnog proroka i nelegitimnog pape.

Via National Catholic Reporter: Odluka o Viganovoj ekskomunikaciji bila je uvelike očekivana nakon nadbiskupove objave od 20. lipnja da ga je  Dikasterij za nauk vjere optužio za raskol i da neće surađivati ​​s vatikanskim kaznenim procesom.

Tada je Vigano rekao da neće udovoljiti zahtjevu da se osobno pojavi kako bi formalno primio optužbu i dokaze protiv njega te je rekao da optužbe protiv njega smatra “čašću”.

Vatikanski dekret od 11. lipnja navodi da će Vigano, ako ne odgovori do 28. lipnja, biti osuđen u odsutnosti. Vatikansko priopćenje od 5. srpnja kojim se najavljuje ekskomunikacija navodi da se Kongres Dikasterija za nauk vjere sastao 4. srpnja kako bi zaključio kazneni proces protiv Vigana.

U priopćenju se također navodi da je nadbiskup 5. srpnja obaviješten o svojoj ekskomunikaciji te da je poništavanje takve odluke pridržano Apostolskoj Stolici.

Teška odluka Vatikana da ekskomunicira Vigana dolazi šest godina nakon što je 2018. objavio pismo bez presedana na 11 stranica  u kojem se navodi da je Vatikan rašireno zataškavao optužbe protiv bivšeg kardinala Theodorea McCarricka i pozvao Franju na ostavku.

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp