Britanski parlamentarni zastupnik Andrew Bridgen objašnjava svoju odluku zašto se nije pridružio masoneriji

Britanski parlamentarni zastupnik Andrew Bridgen objašnjava svoju odluku zašto se nije pridružio masoneriji

Britanski parlamentarni zastupnik Andrew Bridgen objašnjava svoju odluku zašto se nije pridružio masoneriji.

“Neki od mojih prijatelja uključeni su u masoneriju niske razine i, znate, oni su jako dobri ljudi. Ali nikad nisam želio biti dio toga…”

U ovom izvatku iz intervjua sa Sonijom Poulton, nezavisni britanski zastupnik Andrew Bridgen objašnjava zašto se odlučio biti protiv masonerije.

Prema Lexicon Britannica, slobodno zidarstvo je “najveće tajno društvo na svijetu – društvo vezano zakletvom, često posvećeno zajedništvu, moralnoj disciplini i uzajamnoj pomoći, te skriva barem neke od svojih rituala, običaja ili aktivnosti od pogleda javnosti…”.

Prijevod klipa:

Poulton: “Andrew, neki su ljudi zabrinuti zbog nedopuštenog utjecaja u parlamentu, a jedno pitanje koje se stalno pojavljuje je slobodno zidarstvo. Moram vas izravno pitati: Jeste li vi mason?

“Ne, nisam. Pitali su me tri puta, ali ne više od 20 godina. Uvijek sam odbijao. Nikad nisam sudjelovao. Znam da ima jako dobrih ljudi. Neki od mojih prijatelja su u masoneriji, na nižoj razini, i, znate, oni su jako dobri ljudi.

Ali nikada se nisam želio uklopiti i uvijek sam govorio, gledajte, imam ambiciju i želju ići naprijed u životu. I ne želim da itko kaže da su uspjeli samo zato što su slobodni zidari. Tako da se nikad nisam pridružio… Nikad nisam otišao na sastanak.

Cijeli video

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp