Mel Gibson tvrdi da bi Nadbiskup Viganò trebao nositi svoju ekskomunikaciju od pape kao ‘značku časti’

Mel Gibson tvrdi da bi Nadbiskup Viganò trebao nositi svoju ekskomunikaciju od pape kao ‘značku časti’

Mel Gibson tvrdi da bi Nadbiskup Viganò trebao nositi svoju ekskomunikaciju od pape kao ‘značku časti’

Nadbiskup Carlo Maria Viganò trebao bi nositi svoju ekskomunikaciju iz Vatikana kao “značku časti”, prema američkom glumcu i filmskom redatelju Melu Gibsonu.

U pismu napisanom na talijanskom i engleskom i upućenom Viganòu na blogu tradicionalističkog publicista Alda Maria Vallija, Gibson je rekao nadbiskupu da je dokaz njegove hrabrosti i poštenja to što ga “lažna, postkoncilska crkva izbjegava”.

Također je rekao da je papa Franjo, poznatiji kao Jorge Bergoglio, bio “nelegitiman”.

Gibson je napisao: “Imate moje suosjećanje što javno trpite ovu tešku nepravdu. Za mene i mnoge druge ti si najhrabriji Heroj… Kao i uvijek, pogodio si čavao u glavu što se tiče Franjine nelegitimnosti”

“Naravno da vas Jorge Bergoglio naziva raskolnikom i da vas je izopćio iz crkve, a to je poput znaka časti kada znate da je potpuni otpadnik i da vas izbacuje iz lažne institucije.”

Pismo glumca Bravehearta stiglo je nakon što je Vatikan prošlog petka objavio da je ekskomunicirao Viganòa zbog “raskola” s crkvom jer je odbio priznati autoritet pape Franje, kojeg naziva ” slugom Sotone “.

“Izopćenje znači da Viganò ne može službeno prihvatiti katoličke sakramente uključujući pričest, zarediti svećenike ili služiti misu”, izvijestio je Washington Post.

Viganò je otvoreno kritizirao papu Franju, uključujući njegovo postupanje u vezi s optužbama za seksualno zlostavljanje, potporu cjepivima protiv COVID-19 , veliko resetiranje Svjetskog ekonomskog foruma i promicanje “inkluzivnog, imigrantskog, ekološki održivog i gay-friendly” crkve.

Gibson, katolički fundamentalist, također je bio vrlo kritičan prema progonu svećenika i nadbiskupa od strane pape Franje koji su navodno izazivali “krivotvorenu crkvu”.

Gibson je podijelio svoja razmišljanja o Koaliciji za otkazane svećenike, papi Franji, nadbiskupu Viganòu i lošim biskupima, u videu na YouTubeu prije dvije godine.

Pročitajte Gibsonovo cijelo pismo u nastavku:

Poštovani nadbiskupe,

Siguran sam da ništa drugo niste očekivali od Jorgea Bergoglia.

Znam da znaš da on nema nikakve ovlasti – pa nisam siguran kako će to utjecati na tebe ubuduće – nadam se da ćeš nastaviti služiti misu i sam primati sakramente – to je doista znak časti kojeg se treba kloniti lažna, postkoncilska crkva.

Imate moje suosjećanje što javno trpite ovu tešku nepravdu. Za mene i mnoge druge ti si najhrabriji Heroj.

Kao i uvijek, pogodili ste čavao u glavu što se tiče Franjine nelegitimnosti. Vi izražavate ključne probleme s institucijom koja je zasjenila pravu crkvu i pozdravljam vašu hrabrost u izražavanju toga, ali više od toga u održavanju vjernosti pravoj crkvi!

Ti si moderni Athanasius! Iznimno poštujem način na koji branite Krista i njegovu crkvu. Slažem se s vama 100% da je postkoncilska crkva Drugog vatikanskog sabora krivotvorena crkva. Zbog toga sam izgradio Katoličku crkvu koja služi samo tradicionalno bogoslužje. Dobrodošli ste tamo doći i služiti misu bilo kada.

Naravno, biti nazvan raskolnikom i ekskomuniciran od strane Jorgea Bergoglia je poput znaka časti kada smatrate da je potpuni otpadnik i izbacuje vas iz lažne institucije.

Zapamtite da pravi raskol zahtijeva inovaciju, nešto što vi niste učinili, ali nešto što Bergoglio čini svakim dahom

On je, dakle, raskolnik! Međutim, on se već ipso facto ekskomunicirao svojim mnogim javnim krivovjerjima (kanon 188 u zakoniku iz 1917.).

Kao što već znate, on nema moć izopćiti vas jer čak nije ni katolik.

Zato se radujte! Ja sam s vama i nadam se da će me Bergoglio također izopćiti iz svoje lažne crkve.

Bergoglio i njegove kohorte imaju odjeću i zgrade, ali vi imate vjeru.

Bog vas blagoslovio i čuvao. Ako vam nešto treba samo pitajte, potrudit ću se da vam pomognem.

S divljenjem i beskrajnim poštovanjem.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp