Razočarana američka voditeljica dala otkaz nakon intervjua s Bidenom

Razočarana američka voditeljica dala otkaz nakon intervjua s Bidenom

Razočarana američka voditeljica dala otkaz nakon intervjua s Bidenom.

Radio voditeljica iz Philadelphie koja je intervjuirala predsjednika Joe-a Bidena 3. srpnja, podnijela je ostavku nakon što je bila prisiljena postavljati pitanja koja joj je dao njegov tim.

Andrea Loful Senders, koja je inače voditeljica emisije „The Source” na lokalnoj radio postaki WURD, postavila je Bidenu četiri takva pitanja u intervjuu koji je dao nakon prve predsjedničke debate.

WURD, jedina radio postaja u Pennsylvaniji u vlasništvu crnaca, rekla je da je intervju dogovoren i namješten bez znanja ili konzultacija uprave. U izjavi, predsjednica WURD-a Sarah M. Lowmax rekla je da pitanja koja je poslao tim kampanje “krše našu praksu da ostanemo neovisna medijska kuća”.

WURD i Loful Senders “složili su se” da se razilaze, navodi se u priopćenju, prenosi Glas Amerike.

“Kao jedina nezavisna radio postaja u Pennsylvaniji u vlasništvu crnaca, WURD Radio njeguje povjerenje naše publike 20 godina.” Ovo je nešto što shvaćamo vrlo ozbiljno. Pristajanje na određeni dio pitanja kompromitira to povjerenje i nije praksa WURD radija”, izjavila je Lowmax.

U intervjuu za američke medije, Lawful Sanders rekla je da joj je Bidenov tim poslao osam pitanja, od kojih je četiri postavila ona. Drugi radijski voditelj koji je također intervjuirao Bidena u Milwaukeeju rekao je da su mu također dostavljana pitanja prije intervjua, tako da nije mogao pitati sve što je želio.

Glasnogovornik Bidenove kampanje rekao je medijima da nije neobično da dijele teme razgovora, te da je Lawful Sanders bila slobodna postavljati i druga pitanja.

“Ne uvjetujemo intervjue prihvaćanjem naših pitanja, a novinari su uvijek slobodni postavljati pitanja za koja misle da će pružiti najbolju informaciju njihovoj publici”, rekao je glasnogovornik kampanje.

Associated Press prenio je izjavu osobe upoznate s načinom na koji Bidenova kampanja raspoređuje intervjue, koja je rekla da tim planira prestati dostavljati pitanja novinarima.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp