Medijima novci, a protivnicima cjepiva i maski kazne

Medijima novci, a protivnicima cjepiva i maski kazne

Sve do pojave Corona pandemije, Bill Gates bio je miljenik velikih medijskih kuća, općenito predstavljan kao ljubazni filantrop koji želi spasiti svijet od gladi i siromaštva. Tu sliku o njemu svi su bezrezervno bili prihvatili, ne razmišljajući previše o tome da bi ta slika koju je taj čovjek o sebi izgradio možda iluzorna i lažna. No, prošavši kroz filter Corone, Bill Gates zaradio jedan sasvim novi imidž u javnosti, pretvorivši se u kontroverznog

Dok su donacije medijima drugih režimskih milijardera relativno dobro poznate, mjera u kojoj Gatesov novac utječe na narativ medija nije. Nakon razvrstavanja preko 30.000 pojedinačnih donacija, novinari iz MintPressa objavili su da je Zaklada Billa i Melinde Gates (BMGF) donirala više od 300 milijuna dolara za financiranje raznih medijskih kuća i medijskih projekata.

Primatelji ovog novca uključuju mnoge od najvažnijih američkih medijskih kuća, uključujući CNN, NBC, NPR, PBS i The Atlantic. Gates također sponzorira bezbroj europskih medija, uključujući BBC, The Guardian, The Financial Times i Daily Telegraph u Velikoj Britaniji, istaknute europske novine kao što su Le Monde (Francuska), Der Spiegel (Njemačka) i El País (Španjolska); kao i velike globalne televizijske kuće poput Al-Jazeere.

Bill Gates u zadnje vrijeme često u javnost izlazi s kontroverznim izjavama, a neke od njih posebno su odjeknule u javnosti, kao na primjer „Ljudi misle i ponašaju se kao da po pitanju cjepiva imaju izbor, ali ga nemaju, zato im i kažem – nemate izbora.“ i „Ako napravimo dobar posao s ovim  cjepivima, već u prvih nekoliko godina možemo smanjiti 10 do 15 posto populacije na zemlji.“

Sada kada to znamo, doista nas ne treba čuditi njegov potez da želi imati pod kontrolom sve najvažnije medijske kuće i televizije, koje će sprovoditi tešku cenzuru i prenositi isključivo one vijesti koje stvaraju paniku, histeriju i strah među ljudima, tjerajući ih da se cijepe u što je moguće većem broju.

Ne čudi nas ni to da Bill Gates ovih dana poziva vlasnike društvenih mreža da provode još strožu cenzuru po pitanju protivnika pandemijske represije, a svjetske vlade da kazne sve one koji se protive maskama i cjepivima na internetu. Predivno, zar ne? Pravi filantrop i humanist na djelu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp