Ernst Wolff – Civilizacija kakvu poznajemo uskoro će nestati u kaosu i građanskim ratovima

Ernst Wolff – Civilizacija kakvu poznajemo uskoro će nestati u kaosu i građanskim ratovima

Ovo što trenutno proživljavamo je namjerno uništavanje ekonomije, financijskog sustava i društva u cjelini. I moja osobna pretpostavka je da u pozadini svega toga postoji plan da se ovaj novi digitalni novac centralne banke, uvede u obliku univerzalnog dohotka.  Dakle, žele ljude dotući do te mjere da će na kraju s jednom vrstom „humanitarnog čina“ ljudima prezentirati digitalni novac centralne banke u obliku univerzalnog osnovnog dohotka, koji će se prezentirati kao svojevrsni spas od siromaštva.

Elon Musk nedavno je izjavio: „Vjerujem da možda ove stvari koje se trenutno događaju utječu jedna na drugu. Ali generalno, trebamo se pitati što da učinimo s tom masovnom nezaposlenošću? To će za sve nas biti ogroman društveni izazov.

I mislim da ćemo na posljetku morati imati neku vrstu univerzalnog temeljnog dohotka, jer jednostavno nećemo imati drugog izbora. To će se dogoditi zato jer ima sve više i više poslova koje robot može obaviti znatno bolje od čovjeka.

Da se razumijemo, to nisu stvari koje bih ja želio da se dogode, To su stvari za koje jednostavno smatram da će se uskoro dogoditi“.

Ovaj od strane Vlada diljem svijeta namjerno uvedeni lockdown i kasnija monetarna politika centralnih banaka izazvali su povijesni proces koncentracije bogatstva i moći u korist velikih IT kompanija na jednom kraju društva, a humanitarnu katastrofu nezamislivih razmjera na drugom kraju društva.

A to je tek početak svega onoga što nam slijedi. Onaj tko danas misli da će se izgubljena radna mjesta vratiti – taj se grdno vara. Poslovni model velikih IT monopola, koji dominiraju više nego ikada nakon globalnog lockdowna, ne predviđa nikakav porast zaposlenosti, već upravo naprotiv, predviđa se ekspresno smanjenje milijuna dodatnih radnih mjesta.

Upotreba kućnih ureda, školovanja od doma, samovozećih automobila, radnih robota, 3D printera i široko rasprostranjeno uvođenje biometrije, sve do direktnog umrežavanja ljudi i tehnologije – dakle, čitav spektar digitalizacije će milijune drugih poslova učiniti suvišnima, i to vrlo brzo.

No, ljudsko društvo u sadašnjem obliku to nikako neće moći podnijeti. Države koje su ionako već potpuno prezadužene, morat će zbog eksplozije nužne socijalne potrošnje, nastale radi nezaposlenosti, pribjeći programima štednje, koji će zasjeniti sve do sada viđeno, što će zasigurno dovesti do ogromnih društvenih potresa, koje će policija i vojska uistinu teško moći kontrolirati.

I, što će se tada dogoditi? Hoće li naše društvo završiti u kaosu i potonuti u građanskim ratovima? Vjerujem da su i svjetski moćnici također sebi postavili ovo pitanje, jer već imaju i spreman odgovor na njega. A  on glasi – potpuna kontrola čovječanstva uz pomoć digitalnog novca.

Sve velike centralne banke i sve velike IT kompanije, trenutno rade na razvoju novih, bezgotovinskih opcija plaćanja. Postoje dva koncepta koja ovdje igraju važnu ulogu: takozvani helikopterski novac i digitalna valuta centralne banke.

Budući da nezaposleni ne zarađuju novac i samim time automatski otpadaju kao potrošači, morat će im se nužno osigurati novac, kako bi se potaknula ekonomska potražnja. Taj će se novac uljepšano zvati, „bezuvjetni temeljni dohodak“, iako će biti vezan uz uvjet da ga primatelji odmah stave u potrošnju, a ne da ga štede.

Kako bi osigurale da se novac koristi na predviđen način, centralne banke će ga dodijeliti primateljima direktno i u digitalnom obliku. Nezaposleni i primatelji socijalne pomoći će, naprimjer, na svojim mobitelima dobiti svojevrsni digitalni novčanik na koji mogu primati i prosljeđivati uplate.

No, time bi se otvorila Pandorina kutija, jer bi na taj način bio učinjen prvi korak u pravcu potpunog preuređenja našeg dosadašnjeg monetarnog sustava, koje trenutno, uglavnom nezapaženo u javnosti, forsiraju centralni bankari – pripremajući teren za uvođenje digitalne valute centralne banke.

Plan predviđa potpuno rušenje klasičnog depozitnog bankovnog poslovanja, gdje bi se svakom građaninu dodijelio samo jedan račun u centralnoj banci i da se preko njega bezgotovinski obavljaju sve financijske transakcije.

Da se pri tome ne radi o dalekoj budućnosti, pokazuje, između ostalog, trenutno potiskivanje gotovinskog novca, brzo zatvaranje bankarskih poslovnica i prije svega primjer Kine, koja je 16. travnja prošle godine, usred Corona krize, počela s uvođenjem ovog digitalnog novca.

Nitko u ovom trenutku ne može reći kada će se ovi planovi sprovesti kod nas. Ali, morate biti itekako svjesni jedne stvari, trenutno se nalazimo na povijesnoj prekretnici. Globalni Lockdown, zasigurno nije ništa drugo doli namjerno stvoreni izgovor za vrlo vjerojatno posljednju veliku akciju spašavanja postojećeg financijskog sustava.

Svijet novca u sadašnjem obliku je na izmaku. Bankarski sustav koji je nastao prije 600 godina, također nestaje. Ukoliko oni koji globalnu vlast drže u svojim rukama i dalje budu odlučivali o našoj budućnosti, ne preostaje im ništa drugo nego da zagrabe za sredstvom digitalne valute centralne banke i da nas pokušaju sve kontrolirati i regulirati na ovaj način. Činjenica da pri tome centralne banke stupaju u savez s digitalnim korporacijama, odnosno da nas očekuje poluprivatna valuta, pokazuje da smo trenutno na pragu ulaska u najgori oblik planske ekonomije, koji je naređen s vrha piramidalne moći.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp