Aleksander Zverev – Đoković je nepravedno deportiran, Melburne je prepun zaraženih tenisača ali o tome se šuti

Aleksander Zverev – Đoković je nepravedno deportiran, Melburne je prepun zaraženih tenisača ali o tome se šuti

Njemački tenisač Alexander Zverev koji je aktualni osvajač olimpijskog zlata i ATP Finalsa, nakon deportacije Novaka Đokovića jedan je od dva favorita za uzimanje Australian Opena, ali i prvog mjesta ATP ljestvice. Uz njega je tu još i rus Daniil Medvedev.

Iako su nakon izbacivanja Đokovića obojici strahovito porasle šanse da osvoje prvi Grand Slam godine, Zverev i Medvedev su čvrsto stali na stranu Novaka u aktualnoj aferi oko njegove deportacije te zahtijevali da mu se dopusti igranje u Melbourneu.

Zverev je nakon tjedan dana ondje još više ogorčen na odluku australskih vlasti da se Đokoviću ne dopusti ulazak u zemlju i nastup na turniru zbog prijetnje po zdravlje ostalih i širenja antivakserske propagande. Zato što, kako tvrdi njemački tenisač, od toliko isticanih rigoroznih mjera borbe protiv korone u Australiji on ne vidi ništa. Upravo suprotno:

Melbourne je pun pozitivnih slučajeva, ali nama igračima dozvoljavaju da idemo izvan teniskog centra i hotela, da jedemo po restoranima… Bilo je slučajeva korone među tenisačima prije početka turnira, ali uvjeren sam da je zaraza i sada među igračima, samo nas ne testiraju. Ako bi nas testirali, sigurno bi bilo puno više pozitivnih slučajeva nego što ih sada ima.

Ovdje sam da igram turnir, ali oko mene je puno zaraženih i zato ne idem puno vani, ne jedem po restoranima. Ne idem nigdje osim u hotelsku sobu i na trening. Ne želim se dovoditi u rizik pa sam napravio neku vrstu balona. Želim sebi dati najbolju moguću šansu, a ako dobijem koronu, gotovo je.”

„AO je pun kovida, nitko nas ne kontrolira, idemo kada želimo i kamo god želimo – jedemo gdje želimo. Nitko nas niti ne kontrolira, niti ne testira. Zdravog čovjeka su otjerali kući – iako je imao sve da bude ovdje. Trudim se, ali je prazno bez Novaka, i osjeća se – mislim da oni sada znaju da su pogriješili.” Cijeli svijet griješi – jer njime ne vlada razum – nego bahati moćnici. Oni ne slušaju nikoga… Veliki Đoković davno je to uvidio – i svojom gestom želi upozoriti da je čovječanstvo krenulo u opasnom smjeru, a možda i ka svome kraju“?

Rekao je Zverev.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp