Dr. Angelique Coetzee – Vršili su politički pritisak n a mene da plašim ljude s time kako je Omicron ozbiljna bolest

Dr. Angelique Coetzee – Vršili su politički pritisak n a mene da plašim ljude s time kako je Omicron ozbiljna bolest

Dr. Angelique Coetzee, nacionalna predsjednica Južnoafričke liječničke udruge, prva je liječnica u Južnoj Africi koja je upozorila vlasti i svijet o varijanti Omicrona.

„U jednom trenutku sam rekla kako je u Južnoj Africi Omicron blaga bolest. Ali to je ozbiljna, ozbiljna, ozbiljna bolest u Europi jer su političari htjeli da to kažem. Europski su političari htjeli su da kažem da je ovo ozbiljna, ozbiljna, ozbiljna bolest.“, izjavila je Angelique Coetzee, priznavši da je bila pod pritiskom političara da kaže kako se radi o ozbiljnoj bolesti, iako su po njenim riječima simptomi njenih pacijenata u većini slučajeva bili blagi, s izuzećem onih pacijenata koji su bili imunokompromitirani ili oboljeli od drugih bolesti te su kao takvi i inače osjetljiviji na infekcije.

Angelique Coetzee, predsjednica Južnoafričkog liječničkog društva i liječnica koja je otkrila Omicron, rekla je u intervjuu za austrijsku televizijsku postaju Servus TV: “Bila sam pod velikim pritiskom političara iz Europe, ali također od strane drugih znanstvenika koji su me molili: Molim vas, nemojte izlaziti u javnost i reći da je to blaga bolest.”

No, ostala je dosljedna svojoj tvrdnji kao liječnica i njezin je odgovor na to pitanje cijelo vrijeme bio isti: “Što je onda to? Pogledajte definiciju SZO-a što je to blaga bolest, i ako vam se to ne sviđa, onda morate promijeniti definiciju.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp