Snimci koji nam pokazuju kako je NASA lažirala slijetanje na Mjesec


Tri dana prije nego što je pod sumnjivim okolnostima pronađen mrtav, pokojni režiser svjetskog glasa Stanley Kubrick dao je intervju T Patrick Murray-u u kojemu je priznao kako je režirao NAS-ino lažno slijetanje na Mjesec.

Milijuni širom svijeta promatrali su bez daha kako Niel Armstrong čini ‘veliki korak za čovječanstvo’, ali režiser Stanley Kubrick u snimljenom intervjuu, objavljenom 15 godina nakon njegove smrti, tvrdi kako se radi o velikoj prijevari koju je orkestrirala NASA u suradnji s američkom vladom.

U dvosatnom videu Kubrick ‘priznaje’ kako su “Teoretičari zavjera“ bili u pravu. Poznati režiser djeluje jako uzbuđeno tijekom snimanja ovog dokumentarca.

Intervju je ispresijecan raznim arhivskim snimkama i nije najjednostavniji za gledanje.

Kubrick kaže Murrayu kako je cijela stvar postavljena kako bi se ispunilo obećanje bivšeg predsjednika Kennedy-a o slanju čovjeka (i to Amerikanca) na Mjesec.

Autor poznat po Paklenoj narančiDr. Strangeloveu, i 2001: Odiseji u svemiru, otkrio je kako su slijetanja na mjesec njegova “remekdjela”, na koja je istovremeno ponosan, i kojih se srami.

Intervju je snimljen 3. ožujka 1999., samo tri dana prije režiserove sumnjive smrti, a sam Kubrick kaže u snimci kako je intervju neka vrsta priznanja.

“Počinio sam veliku prevaru spram američke javnosti, koju ću sada otkriti, a koja uključuje vladu Sjedinjenih država i NASA-u, a to je da su slijetanja na Mjesec lažirana, sva su slijetanja lažirana, a ja sam osoba koja je to snimila i režirala. Sve je totalna fikcija. Ovo je prijevara bez premca”. završio je Kubrick.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp