Klaus Schwab – Svijet kakvog poznajemo bliži se svome kraju

Klaus Schwab – Svijet kakvog poznajemo bliži se svome kraju

Krajem mjeseca ožujka ove godine u Dubaiju je održan The World Government Summit (WGS2022)“ – Skup svjetskih vlada 2022. u trajanju od 29. do 30. ožujka ove  godine. Organizacija World Government Summit je globalna, neutralna, neprofitna organizacija posvećena oblikovanju budućnosti vlada. Summit, u svojim različitim aktivnostima, istražuje dnevni red sljedeće generacije vlada, usredotočujući se na iskorištavanje inovacija i tehnologije za rješavanje univerzalnih izazova s kojima se čovječanstvo suočava.

Od svog početka 2013. godine, Summit je zagovarao misiju oblikovanja budućih vlada i stvaranja bolje budućnosti za cjelokupno čovječanstvo. Proteklih 7 izdanja Summita uspješno je uspostavilo novi model suradnje na međunarodnom planu kako bi se inspirirala sljedeća generacija globalnih lidera i kako bi se omogućili što bolji uvjeti rada i suradnje sljedećoj generaciji vlada.

Na ovogodišnjem skupu svjetskih vlada u Dubaiju Klaus Schwab kao neizostavna figura kada je resetiranje svijeta u  pitanju, virtualnim je putem izjavio kako je povijest sada na svojoj velikoj prekretnici te kako će globalni energetski i prehrambeni sustavi te sustavi globalnih opskrbnih lanaca biti duboko pogođeni ovom krizom.

Bez obzira radi li se o ratu, cyber pandemiji ili svemu zajedno, sve je to sada, kako se čini, dio  velikog programa resetiranja, jer će zasigurno poslužiti kao povod i poticaj istome. Schwab je, kako rekosmo, siguran da će doći do sustavnih i strukturnih promjena u prehrambenim sustavima, u energetskim sustavima i sustavima globalnih opskrbnih lanaca koji će po njemu biti duboko pogođeni.  

Na ovogodišnjem je skupu sudjelovao i Tedros Adhanom Ghebreyesus, čelnik Svjetske zdravstvene organizacije.

Osnivač Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab na ovogodišnjem samitu Svjetske vlade istaknuo je: „Povijest je doista na prekretnici, s ekonomskom nestabilnošću, sukobom između velikih globalnih sila i nadolazećom četvrtom industrijskom revolucijom“.

„Povijest je uistinu na prekretnici. No, još ne znamo puni opseg sustavnih i strukturnih promjena koje će se dogoditi.“ — Klaus Schwab, (Samit Svjetske vlade, ožujak 2022.)

Schwab je tijekom sjednice napomenuo i to da svijet mora znati prevladati ne samo štetu koju je našim gospodarstvima i našim društvima nanio COVID-19, već se mora suočiti i s posljedicama opasnog sukoba između velikih globalnih sila. Rekao je i kako je važno djelovati što prije, jer ovo danas je naš svijet i zato vlade trebaju djelovati odmah.

Sjetimo se što je Schwab izjavio na Cyber poligonu 2020. godine: „Svi znamo, ali još uvijek ne obraćamo dovoljno pozornosti na zastrašujući scenarij mogućeg opsežnog cyber napada, koji bi doveo do potpunog zaustavljanja opskrbe električnom energijom, transporta i bolničkih usluga  našeg društva u cjelini.“ (Klaus Schwab, Cyber poligon 2020.)

Schwab često u svojim obraćanjima upozorava na opasnosti kibernetičkih prijetnji globalnom sutavu… Ako postoji problem, mora postojati i rješenje tog problema, zar ne? Evo što je Svjetski ekonomski forum izjavio ove godine:

„Ako se kibernetičke prijetnje nastave bez ublažavanja, vlade će nastaviti s osvetom protiv počinitelja (stvarnih ili navodnih), što će dovesti do otvorenog kibernetičkog rata, daljnjeg poremećaja u društvima i gubitka povjerenja u sposobnost vlada da djeluju kao digitalni upravitelji“ (Izvješće o globalnim rizicima WEF-a 2022.)

Prošlog studenog, Schwab je bio u Dubaiju kako bi pokrenuo ‘veliki narativ’ kao nastavak svoje velike agende resetiranja svijeta koju je službeno najavio u lipnju 2020. godine.

Spajajući tehnologiju, društvo, ekonomiju, geopolitiku i prirodu u jednu bajkovitu pripovijest o boljem i održivijem svijetu od onog u kojem živimo, neizabrani, odnosno samoizabrani su globalisti smislili kako bi legitimirali svoje tehnokratsko preinačenje društva i globalne ekonomije u nešto novo, dosada neviđeno, tvrdeći kako rade za “dobrobit čovječanstva”.

Sprint prema tehnokraciji i kasnijim sustavima socijalnih kredita ubrzava Četvrta industrijska revolucija, a ciljna crta bit će “fuzija našeg fizičkog, našeg digitalnog i našeg biološkog identiteta”, kako je Schwab rekao u brojnim prilikama. “4IR (Četvrta industrijska revolucija) ne samo da mijenja ono što radimo, ona mijenja i ono što jesmo”, istaknuo je više puta Klaus Schwab, želeći nam približiti svoje viđenje svijeta.

Ljudi koji se mogu hakirati, ako je vjerovati Schwabu, Harariju i ostalim tehnokratima, očito su već na horizontu.

Evo što je u svom obraćanju brojnoj publici u Dubaiju poručio Klaus Schwab:

“Vaše ekselencije, dame i gospodo, velika mi je čast sudjelovati za na ovom važnom sastanku,

makar samo i ovim virtualnim putem. Želio bih izraziti svoje veliko poštovanje njegovoj visosti Sheikhu Mohammedu bin Rashidu Al Maktoumu jer je preuzeo inicijativu za stvaranje tako važne globalne platforme za vlade koje oblikuju našu budućnost. Također želim čestitati Dubaiju jer se ovdje organizirala tako uspješna svjetska izložba unatoč svim posljedicama globalne pandemije.

Prošlog studenog u partnerstvu s njegovom ekselencijom Mohammadom Abdullahom Al Gergawijem okupili smo 60 vrhunskih intelektualnih mislilaca ovdje u Dubaiju.

Hvala njegovoj preuzvišenosti što nam je to omogućio. Stvorena je inicijativa za definiranje dugoročnog narativa za izgradnju otpornijeg, inkluzivnijeg i održivijeg svijeta sa svim pitanjima na našem dnevnom redu.

Skloni smo zaboraviti da smo usred Četvrte industrijske revolucije (4IR) koja u mnogočemu ubrzava globalne promjene na mnogo sveobuhvatnije i brže načine od prethodne tri revolucije.

Ja sam ponosan zbog toga što je vlada Dubaija toliko dalekovidna u uspostavljanju centra za Četvrtu industrijsku revoluciju u suradnji sa Svjetskim ekonomskim forumom čiji je cilj brzo prepoznati sav potencijal novih tehnologija, kao i razviti potrebne etičke i političke okvire oko tih novih tehnologija kako bismo bili sigurni da su te tehnologije usmjerene na čovjeka i orijentirane na društvo. Svijet mora prevladati svu štetu koja je nanesena ne samo našim ekonomijama, već i našim društvima od strane Covida 19.

Svijet se također mora suočiti s posljedicama opasnog sukoba između glavnih globalnih sila. Povijest je doista na prekretnici. Još uvijek ne znamo puni opseg sustavnih i strukturnih promjena koje će se dogoditi, međutim mi znamo da će globalni energetski sustavi, prehrambeni sustavi i lanci opskrbe biti duboko pogođeni. U vrijeme krize uloga vlada je važnija i relevantnija nego ikad. Ono što je također potrebno je summit poput ovog koji ide dalje od  upravljanja krizom kako bismo otkrili konstruktivne načine na koje možemo izgraditi našu zajedničku budućnost. Naše su budućnosti intrinzično povezane jedna s drugom kao duboki izazovi za cjelokupno čovječanstvo, kao što su, na primjer, klimatske promjene. Međusobno smo povezani što se tiče globalnih pitanja koja zahtijevaju naše zajedničke globalne odgovore koje ćemo donijeti u suradnji jedni s drugima.

Zaključno, mi moramo, unatoč svim izazovima, moramo opravdati našu odgovornost koju imamo prema sljedećim generacijama koju možemo ispuniti jedino kroz našu suradnju na nacionalnoj i globalnoj razini. Želim vam utjecajan i uspješan sastanak.”

Izvori: worldgovernmentsummit.org, The Sociable

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp