Da li je Andrej Plenković uopće svjestan da Hrvatsku čeka osveta zbog protjerivanja ruskih diplomata?


Zbog čega se Hrvatska mora miješati u sukob koji uopće ne razumijemo, niti bi on smio biti naša stvar, jer Ukrajina nije članica Europske Unije i NATO pakta, pa da na temelju toga stajemo uz nju, ne obraćajući pažnju na to koliki je zapravo udio njene krivice u tom sukobu ili ne. Na taj bismo način jednako tako mogli postupiti i u slučaju Jemena i Palestine koji su pod konstantnim bombardiranjem od strane Izraela (koji bombardira Palestinu) i Saudijske Arabije (koja dobiva oružje od Sjedinjenih Država) kako bi mogla bombardirati Jemen. Da li bismo sada trebali biti dosljedni i uvoditi sankcije Izraelu, Sjedinjenim Državama, Saudijskoj Arabiji i njihove diplomate protjerivati iz zemlje?

Naravno da bismo trebali, ali premijer Plenković to, naravno, neće napraviti. Zbog čega smo onda išli prkositi Rusiji kao najjačoj vojnoj sili svijeta s kojom smo do sada bili u dobrim odnosima? Direktorica Odjela za informiranje ruskog Ministarstva vanjskih poslova – Marija Zaharova već je upozorila Hrvatsku da će zbog ovog poteza snositi snažne posljedice i da će ruska osveta po nas biti veoma bolna.

Razumije li Andrej Plenković uopće što to znači i da li je na primjeru Ukrajine koju su Sjedinjene Države također uvukle u rat s Rusijom, pa ju potom ostavile na cjedilu, shvatio da nam Amerikanci neće pomoći u slučaju bilo kakve ruske vojne intervencije na našu zemlju.

Sjedinjene Države neće ulaziti u otvoreni sukob s Rusijom jer je Rusija jednostavno vojno prejaka da bi joj se na taj način mogli suprotstaviti. To se veoma jasno pokazalo i po padu ruskog drona na zagrebačkom Jarunu, koji pukom srećom nikoga nije usmrtio, što je bio otvoreni napad na Hrvatsku (članicu NATO-a) i njenu nacionalnu sigurnost i ruska poruka našoj zemlji, čiji se vojni plaćenici nalaze na frontu u Ukrajini i zajedno s ukrajinskom vojskom i nacističkim plaćenicima iz Azova sudjeluju u vojnim sukobima protiv Rusa.

NATO također neće i ne smije vojno reagirati i djelovati protiv Rusije, jer bi se tada u taj sukob aktivno uključile Kina, Indija i Sjeverna Koreja, dakle tri nuklearne sile koje drže stranu Rusiji, što bi moglo dovesti ne samo do masovnog krvoprolića, već i do uništenja cijelog planeta i daljnje mogućnosti života na njemu, a to u Sjedinjenim Državama itekako dobro znaju, zbog toga niti ne žele riskirati s takvim suludim potezima.Na kraju mogu samo upitati našeg premijera koji poslušno izvršava svaki nalog koji mu stigne iz Washingtona i Bruxellesa, da li je u slučaju ruske vojne intervencije spreman snositi odgovornost koja u ovom slučaju leži jedino i isključivo na njemu i zajedno s hrvatskim narodom uzeti pušku u ruke i braniti zemlju koju je svojim potezom uvukao u otvoreni sukob s najvećom vojnom silom svijeta ili će se po ugledu na 1991. godinu izvući na svima nam dobro poznatu priču o anemiji, pobjeći iz Hrvatske i mirno promatrati kako nas Rusija briše s planeta?  

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp