Kako muškarci i žene koketiraju govorom tijela?

Kako muškarci i žene koketiraju govorom tijela?

Koji su to neverbalni znakovi koketiranja i fizičke privlačnosti?

STRUKTURA LICA

Istraživanja bazirana na evoluciji pokazuju struktura i oblik lica utječu na nečiju privlačnost.  Posebno su muškarcima privlačnija ženska lica koje imaju odlike bebinih lica; velike oči, okruglo lice mala brada i glatka loža.

S druge strane, ženama su privlačnija muška lica koja imaju dominantni izgled; četvrtasta brada i izražene obrve.

Jedna interesantna studija pokazala je da su muškarcima privlačnije žene koje nose crvene odjevne predmete, a tome se može i dodati crveni ruž za usta.

OBLIK TIJELA

Muškarce privlače ženska tijela koja imaju oblik pješčanog sata i uski struk sa širim bokovima. Sa strane evolucije ovakav oblik ženskog tijela signalizira plodnost.

Žene privlače mišićaviji i viši muškarci što evolucijski pokazuje da ih takav muškarac može zaštititi. Odjećom se mogu naglasiti ovi atributi; haljine koje naglašavaju ženske obline i muška odijela sa širokim i podstavljenim ramenima.

Postoje li neki dinamičniji znakovi? Naravno da postoje.

POGLED I KONTAKT OČIMA

Postoje snažni dokazi da je pogled u nečije oči znak zainteresiranosti za tu osobu . Zadržavanje pogleda na nečijim očima malo duže nego što je uobičajeno je znak koketiranja. Ali, postoje razlike u spolovima prilikom interpretacije pogleda.

Uzajamni pogled muškarci tumače kao pozivnicu za seks. Istraživanja su također pokazala da uzajamni pogled potiče lučenje hormona Oksitocina koji se još zove hormon maženja ili hormon ljubavi.

Muškarci radije gledaju žensko tijelo nego njeno lice dok žene više gledaju lice muškaraca.

OSMIJEH I EKSPRESIJE LICA

Osmijeh svakoga čini atraktivnijim, pogotovo žene. Štoviše, i muškarci i žene ovaj znak vide kao poziv na koketiranje. Muškarci i žene koji i na trenutak pokažu pozitivne ekspresije lica suprotni spol ih doživljava kao atraktivne. Smijeh je naravno za oba spola znak koketiranja, ali se treba paziti kako se ne bi pretjeralo sa smijanjem. 

Previše smijanja koje je jako glasno ili na neki drugi način čudno može biti jako negativno i odbojno.

TON GLASA

Ovaj neverbalni znak je sasvim jasan, mekši ton glasa je koketan  te je posebno snažan znak privlačnosti za žene.

GOVOR TIJELA

Žene često za koketiranje koriste pokret prstiju ruke kroz kosu ili je zabacuju preko ramena. Također popravljanje odjeće, kao što je poravnavanje haljine, iz evolucijske perspektive ponašanje koje pokazuje dotjerivanja.

DRŽANJE

Da nastavimo s evolucijom, kod koketiranja se radi o pokazivanju znakova dominacije kod muškaraca i pokornosti kod žena. Muškarci se prilikom koketiranja  drže uspravnije nego inače, znak dominacije dok žene češće naginju glavu u stranu što je znak pokornosti.

Orijentacija tijela jedno prema drugome sugerira zainteresiranost te također pokazuje drugima da nisu dobro došli.

OSOBNI PROSTOR

Tjelesna blizina je znak koketiranja i za muškarce i za žene, ali ne preblizu da ne povrijedimo nečiji intimni prostor niti prebrzo.

SINKRONIZACIJA

Zrcaljenje nečijeg govora tijela može biti zavodljivo i koketirajuće.

Stoga izađite u kafić ili noćni klub te promatrajte muško – ženske odnose i primijetit ćete ove znakove koketiranja na djelu, a zatim ih i sami možete isprobati. Sretno!

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp