Skandal – Europski nogometni klubovi izostavljaju necijepljene igrače na transfermarketu


Prema izvješćima britanskih medija, Nekoliko vodećih europskih nogometnih klubova navodno je izostavilo igrače koji nisu bili cijepljeni protiv Covid-19.

Izvješće, koje je objavljeno u The Telegraphu, dolazi usred vijesti da su Chelseajev vezni dvojac N’Golo Kante i Ruben Loftus-Cheek ostavljeni u Londonu prije klupske predsezonske turneje po Sjedinjenim Državama “zbog statusa cijepljenja”. – usred sve većeg straha u nogometu da bi raznim necijepljenim igračima mogao biti odbijen ulazak u određene zemlje ako se kasnije ove godine ponovno uvedu stroga pravila za Covid-19.

Sjedinjene Države, na primjer, trenutačno zahtijevaju da svi koji ulaze u zemlju budu cijepljeni, a nagađanja sugeriraju da je to razlog zašto se Kante i Loftus-Cheek nisu pojavili uoči Chelseajeve predsezonske utakmice.

Prema izvješću, citiran je neimenovani izvor koji je rekao da “telefonski pozivi odmah prestaju” kada se klubu kaže da potencijalni transferni igrač nije cijepljen protiv Covid-19, što potpuno umanjuje njihove šanse za transfer u nekoliko europskih klubova. vrhunski timovi.

Profil određenog igrača može dovesti do okolnosti u kojima se ovo nepisano pravilo ne poštuje, no podrazumijeva se da se klubovi boje da bi necijepljeni igrač mogao biti prisiljen propustiti utakmice i treninge u budućnosti, osobito ako dođe do još jednog većeg izbijanja virus ove zime.

Domaći nogomet i u Francuskoj i u Italiji zahtijeva od nogometaša da budu cijepljeni, a dopuštene su samo rijetke iznimke od pravila.

Implikacije za tržište transfera mogle bi dovesti do toga da neki igrači visokog profila ne mogu pronaći nove klubove, a neki nagađaju da bi to moglo dovesti do toga da neki nogometaši budu prisiljeni napustiti angažmane – pa čak i značajno smanjiti plaću kako bi nastavili svoju karijeru.

Odsutnost para Chelseaja (a posebno Loftus-Cheeka, sumnja se) s klupske turneje po SAD-u mogla bi utjecati i na njegovu karijeru na Stamford Bridgeu i na sve potencijalne transfere koje bi mogao imati – s obzirom da se smatra da će biti dostupan za prijenos ovog ljeta.

No, govoreći prošle godine nakon što se očito necijepljeni Kante zarazio Covidom-19, Chelseajev šef Thomas Tuchel sugerirao je da odluke poput ovih ostaju na pojedinačnim igračima, a ne na njihovim klubovima.

“Bilo bi lako reći ‘igrači bi trebali dati pozitivan primjer javnosti i cijepiti se’ i možda dobiti aplauz od mnogih ljudi”, rekao je Nijemac. „Ali u isto vrijeme, imam li pravo to reći? Nisam tako siguran. Odluku mogu donijeti sam, a svi ostali bi trebali razmisliti i riskirati ili ne. Mislim da je to ozbiljan problem i čini se da je cijepljenje prava zaštita”.

“Cijepljen sam. Ali stvarno se ne vidim u poziciji da dajem bilo kakve stvarne preporuke. Mislim da bi to bilo predaleko. Ja sam nogometni trener, nisam 100 posto stručnjak za ovo i prepustio bih to njima. Svi su dovoljno odrasli i svi žive u slobodnoj zemlji, što je dobro . “

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp