Oni ne žele da posjedujete dom

Oni ne žele da posjedujete dom

U svijetu Velikog resetiranja običnim ljudima neće biti dopušteno posjedovati vlastite domove. Naširoko promovirano načelo ‘nećeš posjedovati ništa i bit ćeš sretan’ primjenjivat će se na kupnju i posjedovanje bilo koje vrste imovine jednako kao i na bilo što drugo.

Cijene domova diljem svijeta jako su narasle, jer su se velike investicijske tvrtke uselile i kupile tisuće domova odjednom – što je pomoglo podići cijene i istjerati privatne kupce. U isto vrijeme, kvaliteta stanovanja je dramatično pala. Graditelji koji se pridržavaju zakona EU-a o gradnji kuća neizbježno proizvode loše  izgrađenu imovinu koja nije dizajnirana trajati.

Vrijedno je napomenuti da se kuće u Japanu grade da traju 30 godina. Nakon toga se ili ruše ili budu zamijenjene.

Proces uništavanja dugo uspostavljenog načela vlasništva nad nekretninama već je uvelike u tijeku. Kamatne stope rastu (i vjerojatno će nastaviti rasti godinama, budući da se čini da se središnje banke bore s kontrolom nevjerojatne inflacije koju su stvorile). Rastuće kamatne stope otežat će novim kupcima da stanu čak i na samo dno ljestvice nekretnina, a onima koji posjeduju domove sve će teže ostati na njima. Stalno rastuće cijene energije povećat će troškove posjedovanja kuće – osobito ako je kuća stara i loše izolirana. Zabrana posjedovanja nekretnina Rusima također će smanjiti cijene.

Što je još gore, vlada u Ujedinjenom Kraljevstvu prisiljava 15 milijuna vlasnika kuća da izvrše tako masovne i razorno skupe promjene na svojim domovima da će jedino praktično rješenje biti srušiti savršeno dobre i solidne domove.

Certifikati energetske učinkovitosti koji sada moraju biti povezani sa svakim domom bit će revidirani 2025. godine kako bi uključili niz neprovjerenih, nepopularnih, skupih i neučinkovitih ekoloških izuma koji su popularni među zavjerenicima (i sljedbenicima kulta globalnog zatopljenja koji zastupaju svoje stavove u medijima i na političkom tržištu).

Dakle, kuće koje imaju daljinski upravljane termostate imat će bolje ocijenjene energetske karakteristike. A isto će biti i s kućama koje su opremljene dizalicama topline – apsurdno skupe za ugradnju i skupe za rad zamjene za tradicionalne plinske kotlove. Dizalice topline koštaju do 22.000 GBP za ugradnju i koštaju četiri puta više od plinskih kotlova. Dizalice topline također zahtijevaju električnu energiju, a budući da će se većina električne energije godinama dobivati iz fosilnih goriva i izgaranjem drvenih peleta (uvezenih u Ujedinjeno Kraljevstvo s druge strane Atlantika), logiku je teško razumjeti.

Odsutnost logike nije spriječila političare da prihvate dizalice topline (i mnoge druge apsurdne eko izume), a oni koji se odluče za tradicionalnije, razumnije oblike grijanja doma bit će kažnjeni.

Iznajmljivačima koji iznajmljuju domove već je rečeno da će nakon 2027. biti nezakonito iznajmljivati nekretnine koje nisu visoko ocijenjene. Za nekoliko godina domovi koji ne zadovoljavaju nove zahtjeve bit će nezadovoljavajući što se tiče prodaje. Vlasnici domova koji nemaju ugrađenu dizalicu topline neće moći prodati svoj dom. Međutim, nažalost, troškovi upravljanja domom opremljenim dizalicom topline značit će da vlasnici kuća koji imaju ugrađenu dizalicu topline neće moći prodati svoj dom jer će se smatrati preskupim za korištenje.

I, naravno, zavjerenici žele da svi živimo u visokim stambenim blokovima. Neće biti kućnih ljubimaca, a apartmani će biti mali i identični. Sve će se kontrolirati centralno. A ako zavjerenici žele kontrolirati ljude koji žive u stambenoj zgradi, to mogu lako učiniti zaključavanjem ulaznih vrata. To je, naravno, ono što se događalo u Kini u travnju i svibnju 2022. kada su vlasti odlučile nastaviti svoju apsurdnu politiku nulte tolerancije prema Covidu. Stambene zgrade su čvrsto zatvorene, a stanovnicima je uskraćeno dopuštenje da odu.

Cijene kuća značajno će pasti tijekom sljedećih desetak godina. Beskućnici će biti prisiljeni u nove, malene, kartonske stanove u odobrenim gradskim središtima, ali ako vam je kreditni rejting loš, teško ćete ili nemoguće iznajmiti vlastiti dom.

Dakle, što budućnost nosi za one s lošim društvenim kreditnim rejtingom?

Pa, naravno, jedno od glavnih načela Velikog resetiranja je da će se globalna populacija smanjiti na 500 milijuna.

Ali, gdje će živjeti svi beskućnici? Možda u dužničkim zatvorima koje je Dickens tako dobro prikazao. S druge strane, ulice će biti pune siromašnih obitelji – skitnica umotanih u odjeću koju posjeduju. Za hladnog vremena ugrijat će ih slojevi kartona i, ako budu imali sreće, pohabane, prljave stare vreće za spavanje.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp