Elon Musk raspravlja o ‘jedinstvenoj svjetskoj vladi’ s elitom na summitu svjetske vlade

Elon Musk raspravlja o ‘jedinstvenoj svjetskoj vladi’ s elitom na summitu svjetske vlade

Milijarder Elon Musk pojavio se na Svjetskom vladinom summitu u Dubaiju ovog tjedna, govoreći o vanzemaljcima, obrazovanju i vremenu koje je proveo kao CEO Twittera. Također se osvrnuo na budućnost svjetske vlade, upozoravajući globalne elite da se prebrzo kreću u smjeru “jedinstvene svjetske vlade”.

“Znam da se ovo zove Svjetski summit vlada, ali mislim da bismo trebali biti malo zabrinuti da ne postanemo previše jedna svjetska vlada “, rekao je Musk putem videolinka, nakon što se osobno pojavio na summitu ranije tog dana.

“Želimo izbjeći stvaranje civilizacijskog rizika time što… ovo može zvučati malo čudno… imamo previše suradnje između vlada.”

“Ako pogledate recimo povijest i uspon i pad civilizacija, civilizacije su se uzdizale i padale, ali to nije značilo propast čovječanstva kao cjeline jer su postojale sve te zasebne civilizacije koje su bile odvojene golemim udaljenostima ,  nastavio je Musk.

“Kada je Rim padao, islam se uzdizao. Dakle, Kalifatu je išlo nevjerojatno dobro, dok je Rimu išlo užasno. I to je zapravo postalo izvor očuvanja znanja i mnogih znanstvenih dostignuća.

“Stoga mislim da trebamo biti malo oprezni u pogledu toga da budemo previše jedna civilizacija jer bi cijela stvar mogla propasti. Očito ne predlažem rat ili nešto slično.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp