Sud u Filipinima izdao nalog za uhićenje Billa Gatesa zbog ‘ubojstva s predumišljajem’ povezanog s uvođenjem cjepiva

Sud u Filipinima izdao nalog za uhićenje Billa Gatesa zbog ‘ubojstva s predumišljajem’ povezanog s uvođenjem cjepiva

Sud na Filipinima izdao je međunarodnu tjeralicu za Billom Gatesom, u sklopu istrage o uvođenju cijepljenja protiv Covida-19 na tom području.

Višak smrtnih slučajeva skočio je od akcije cijepljenja na Filipinima, sa stotinama tisuća građana koji su bespotrebno umrli, a mnogo ih je više ozlijeđeno i osakaćeno, prema tužiteljima.

Sudac je rekao da je Gates, kao osnivač Zaklade Bill & Melinda Gates, “tražen u vezi sa stotinama tisuća smrti, broj koji se u ovom trenutku ne može procijeniti i koji će se s vremenom eksponencijalno povećavati”.

Filipini su već zabranili Gatesu ulazak u zemlju 2016. i zatražili su od Interpola da proslijedi uhidbeni nalog kao “crvenu obavijest” drugim policijskim snagama diljem svijeta, zahtjev koji do sada nije ispunjen.

Sud za gnusne zločine u Manili izdao je nalog za uhićenje Gatesa prema Odjeljku 248 Revidiranog kaznenog zakona (RPC), koji predviđa minimalnu zatvorsku kaznu od 20 godina i jedan dan.

Vijest je odmah dočekana super zabranom koju je izdala Zaklada Gates, koja sprječava medije u relevantnim jurisdikcijama da izvještavaju o nalogu ili postojanju zabrane dok se slučaj ne riješi.

Filipini imaju povijest pravnih postupaka protiv međunarodnih agencija koje guraju cjepiva na teritorij.

Filipini su 1995. godine optužili UN-ovu agenciju UNICEF da provodi tajnu kampanju sterilizacije na tom području. Zemlja je dobila sudski nalog kojim se zaustavlja UNICEF-ov program protiv tetanusa koji je tajno koristio cjepivo protiv tetanusa s lijekom za pobačaj. HCG cjepiva također su pronađena u najmanje četiri druge zemlje.

Glasnogovornik Zaklade Gates odbio je u četvrtak komentirati nalog za uhićenje, rekavši lokalnom radiju: “Ovo je nesporazum koji ćemo izgladiti.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp