Kiša crva s neba u Kini: Stanovnici Pekinga u strahu i panici

Kiša crva s neba u Kini: Stanovnici Pekinga u strahu i panici

Uplašeni i zbunjeni stanovnici Pekinga upozoreni su da koriste kišobrane nakon što je u kineskoj prijestolnici počela padati neobična kiša.

Proteklih dana društvenim mrežama obišla je snimka na kojoj se vidi “kiša crva” na ulicama glavnog grada, a ljigave bube prekrivaju automobile. El Heraldo je izvijestio da je stanovnicima Pekinga savjetovano da izađu iz svojih domova samo s kišobranima.

Na snimci vijesti mogu se vidjeti stanovnici Pekinga kako obavljaju svoje svakodnevne poslove s podignutim kišobranima kako bi izbjegli da ih udare crvi koji padaju.

I dok kineske vlasti tek trebaju otkriti razlog iza ovog čudnog fenomena, teorije su se počele pojavljivati ​​na internetu. Neki su sugerirali da bi to moglo biti cvijeće topole, vrlo popularnog stabla u tom području koje je puno sjemenki i, kada cvijeće padne, često se pogrešno smatra gusjenicama.

Druga teorija sugerira da su crvi počeli padati nakon što su ih otpuhali jaki vjetrovi, teoriju podupire znanstveni časopis Mother Nature Network, koji objašnjava da se ova vrsta životinjskih incidenata događa nakon oluje. “Kraj svijeta je sve bliže”, rekao je jedan korisnik Twittera.

Godine 2011. sličan se fenomen dogodio u Škotskoj. Učitelj tjelesnog David Crichton vodio je učenike kada su čuli “lup udarac”, a zatim su podigli pogled i vidjeli desetke crva kako padaju s neba.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp