Kanadski srednjoškolac uhićen zbog inzistiranja na tome da postoje samo dva spola

Kanadski katolički srednjoškolac Josh Alexander inzistirao je na svom vjerskom pravu da vjeruje da je Bog stvorio dva spola. Zbog njegovih kršćanskih uvjerenja suspendiran je iz škole, a potom i uhićen kada se pokušao vratiti.

Gostujući u emisiji “Tucker Carlson Tonight” u petak, Alexander, koji je kanadsku policijsku državu nazvao “prilično neugodnom”rekao je da je muka počela prošle godine kada su mu se “studentice požalile da su zabrinute jer muškarci koriste njihove kupaonice.” Dodao je da se “ovo pretvorilo u raspravu u školi. Iznio sam svoje mišljenje o tome i upotrijebio sam Sveto pismo da to potkrijepim”.

Alexander je tada rekao: “Muškarcima nije mjesto u ženskim toaletima, naša je poruka”.

Breitbart izvještava: Josh je također optužen da je transrodne učenike nazivao njihovim menima koja su koristili prije prijelaza i da je u raspravama u učionici tvrdio da postoje samo dva spola.

Odbijajući povući bitnu biblijsku razliku između muškaraca i žena, Alexander je na kraju suspendiran iz škole i uhićen kada se pokušao vratiti.

“Uklonili su me iz zgrade do kraja godine, a kada sam pokušao prisustvovati nastavi, uhićen sam i optužen”, rekao je Carlsonu.

Alexander je rekao da je ukazivao na kršćanski identitet škole, ali školski su ga upravitelji odbili saslušati, tvrdeći umjesto toga da bi njegova prisutnost bila štetna za “fizičku i mentalnu dobrobit” trans učenika.

Nakon što je primio suspenziju, Josh je uložio žalbu svom školskom odboru, inzistirajući na tome da kazna predstavlja diskriminaciju njegovih vjerskih uvjerenja.

Josh “ne može, zbog svojih iskrenih vjerskih uvjerenja, svjesno govoriti neistine, kao što je priznavanje fikcije da se ljudi mogu promijeniti iz muškarca u ženu (ili obrnuto)”, napisao je njegov odvjetnik, James SM Kitchen, u e-poruci upućenoj ravnateljici škole.

“Što se tiče njegovih kršćanskih uvjerenja, koja su slučajno u skladu s biološkim istinama o spolu, gospodin Alexander vjeruje da je sva ljudska bića, osim u rijetkim slučajevima abnormalnosti u razvoju, stvorio Bog kao nepromjenjivo muško ili žensko”, rekao je Kitchen.

Liberty Coalition Canada, kršćanska konzervativna organizacija s kojom je Kitchen povezan,  objavila je  izjavu na svojoj web stranici u kojoj stoji:

„Josh ne samo da ima pravo izraziti se tijekom razrednih rasprava i putem javnih foruma, on također ima pravo da njegova škola ne bude diskriminirana zbog njegovih iskrenih vjerskih uvjerenja. Biti suspendiran i isključen s nastave je vrhunac diskriminacije.“

Kitchen se pojavio s Alexanderom u emisiji Tuckera Carlsona u petak, gdje je primijetio da je Kanada ponudila “ograničeno” pravno sredstvo za zastupanje Alexanderovih prava na slobodu govora zbog svog “puno slabijeg” ustava od ustava Sjedinjenih Država.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp