Gdje su nestale drevne Maje? Umjetna inteligencija daje čudan odgovor

Gdje su nestale drevne Maje? Umjetna inteligencija daje čudan odgovor

Jedna od najvećih misterija antike je gdje su nestale drevne Maje? što se dogodilo s tom drevnom i velikom civilizacijom? zašto su samo nestali?

E sad, umjetna inteligencija daje prilično čudan odgovor. Korisnik je podijelio neke ilustracije koje je generirala umjetna inteligencija, a koje otkrivaju što se dogodilo Majama, koje su se prije mnogo stoljeća naselile s poluotoka Yucatan, Belizea, Gvatemale, dijela Hondurasa i El Salvadora.

Umjetna inteligencija sugerira što se dogodilo Majama

Njihov procvat oko 600. godine d. st., dogodio se davno prije dolaska španjolskih osvajača, a unatoč činjenici da je bila moćna civilizacija, doživjela je misteriozan nestanak koji je postao jedna od najvećih enigmi arheologa.

Iako postoji mnogo teorija o tome što im se dogodilo i tema se još uvijek proučava, video na TikToku daje mogući odgovor u 5 ilustracija koje je generirala umjetna inteligencija o tome što se možda dogodilo Majama.

Na raznim slikama vide se golemi entiteti koji bi mogli biti neka vrsta bogova, budući da održavaju mješavinu kulture Maja i izvanzemaljaca, što sugerira da su mogli doći iz svemira kako bi vratili Maje na njihovo izvorno mjesto.

Što se dogodilo s drevnim Majama?
Majanske piramide kao komunikacijski uređaji, prema AI

Element koji postaje relevantan su piramide, koje se na ilustracijama čine kao strukture koje su izgrađene da bi uspostavile kontakt sa životom na drugim planetima ili služe kao portali.

Prema prikazu umjetne inteligencije, sve ukazuje na to da su Maje uz pomoć svojih bogova prebačene u drugi svemir kako bi živjeli na drugom mjestu, što bi objasnilo njihov misteriozni nestanak koji je ostavio više nedoumica nego odgovora.

Ilustracije su postale viralne s više od 4 milijuna pregleda, a u odjeljku s komentarima korisnici su izrazili koliko su impresionirani rezultatom, jer daje veću težinu uvjerenju da kultura Maya nije umrla, samo se vratila na mjesto gdje je došla iz svemira.

Gledatelji su nakon gledanja snimke iznijeli različita mišljenja:

“Umjetna inteligencija nas tjera da vjerujemo da su iz svemira, što smo svi mislili”, “Možete li zamisliti da su vanzemaljci? To bi promijenilo sve što znamo”, “Imalo bi smisla u vezi s piramidama”, “Njihovi bogovi ovdje su impresivniji nego u njihovim spisima”, “Da, plaši me pomisao da su bili vanzemaljska rasa”, ili “ Najstrašnija stvar neće biti pronaći život u drugim svjetovima, najstrašnija stvar bit će pronaći ljude u drugim svjetovima.”

Što se dogodilo s drevnim Majama?
I drugi korisnici su na temelju slika napisali vlastitu teoriju o sudbini Maja:

“Quetzalcóatl je došao po njih kao što je obećao”, “Što ako su ih odveli na drugi planet kako bi mogli raditi isti ciklus kao ovdje na Zemlji?”, “Postoje vjerovanja da su ih njihovi bogovi sve odveli na drugi nastanjivi svijet. Nije nerazumno “, „A ako su ih otele druge vrste?”, i „Nikada nisu točno izumrli, otišli su sa svojim tvorcima”.

Video možete pogledati ispod:

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp