SZO-ov zviždač upozorava da će globalni sporazum o pandemiji stvoriti ‘jednu svjetsku vladu’

SZO-ov zviždač upozorava da će globalni sporazum o pandemiji stvoriti ‘jednu svjetsku vladu’

Zviždač Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) upozorio je da je ‘sporazum o globalnoj pandemiji’ trik globalista da ukinu nacionalni suverenitet i zamijene ga jednom svjetskom vladom.

Kao što smo već o tome izvještavali, ugovor o pandemiji koji je predložio WHO i izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (IHR) omogućit će im da ukinu suverenitet na Zapadu i “uvedu novu eru globalne suradnje”.

Ugovor, poznat kao “Konvencija SZO, sporazum ili drugi međunarodni instrument o prevenciji, pripravnosti i odgovoru na pandemiju” – ili skraćeno WHO CA+ – transformirao bi SZO iz čisto savjetodavne organizacije u organizaciju s regulatornim ovlastima donošenja međunarodnih javnih politika.

U revolucionarnoj raspravi pred Parlamentarnom skupinom svih stranaka za odgovor na pandemiju i oporavak (APPG) u Ujedinjenom Kraljevstvu, vodeći zdravstveni stručnjaci izrazili su zabrinutost zbog velikih novih ovlasti neizabranog tijela.

Dr. David Bell, bivši viši medicinski dužnosnik WHO-a, i profesor Garrett Wallace Brown, koji predsjeda Globalnom zdravstvenom politikom na Sveučilištu u Leedsu, podigli su uzbunu zbog autoritarne kontrole koju će WHO imati nad svim nacijama.

Slaynews.com izvještava: Naveli su  kako bi prijedlozi mogli preoblikovati dinamiku između WHO-a i njezinih zemalja članica te ugroziti ključne zdravstvene inicijative.

Sporna točka vrti se oko ovlasti bez presedana koju bi ovi prijedlozi mogli dati WHO-u.

Prema dr. Bellu, WHO bi mogao imati moć zahtijevati pozamašne financijske doprinose od zemalja, suzbijati znanstveni diskurs i provoditi ograničenja putovanja, karantene i obvezna cijepljenja kao odgovor na hitne zdravstvene situacije, koje tijelo može proglasiti prema vlastitom nahođenju.

Bell je objasnio transformaciju WHO-a od njezina osnutka 1946. godine.

U početku osnovan da ponudi smjernice i koordinaciju u hitnim zdravstvenim situacijama, sve više postaje centraliziran.

Promjena u obrascima financiranja, posebice od strane privatnih donatora, dovela je do toga da se WHO pretvorio u organizaciju u kojoj vanjski utjecaji diktiraju dnevni red.

Implikacije ove promjene posebno su alarmantne kada se uzmu u obzir proširene definicije hitnih zdravstvenih stanja.

“WHO je osnovana 1946. s najboljim namjerama”, rekao je Bell.

“Tijekom desetljeća vidjeli smo značajnu promjenu u tom smjeru…

“Zabrinjavajuća je pozadina u kojoj se pregovara o izmjenama IHR-a i Ugovoru.”

Rasprava je također izazvala odgovore britanskih zakonodavaca.

Esther McVey, supredsjednica APPG-a, pozvala je na veći parlamentarni nadzor, dovodeći u pitanje mudrost davanja širokih ovlasti WHO-u, tijelu koje se uglavnom financira privatno bez ikakvog vidljivog nadzora.

McVey je, pozivajući se na dosadašnje rezultate WHO-a, izrazio skepticizam.

“Čini se nerazboritim dati neizabranom i uglavnom privatno financiranom nadnacionalnom tijelu moć nad suverenitetom i individualnim pravima bez naizgled ikakvog nadzora”, smatrala je.

Laburistički zastupnik Graham Stringer, također supredsjedavajući APPG-a, izrazio je protivljenje budućem proširenju ovlasti WHO-a.

Izrazio je zabrinutost u vezi s vjerojatnim utjecajem komercijalnih interesa unutar WHO-a i naveo kontroverzni stav organizacije o nošenju maski kao pokazatelj političkog, a ne znanstvenog odlučivanja.

Stringer je naglasio da potencijalni utjecaj na javno zdravlje, demokraciju, građanske slobode i prava pojedinca zahtijeva rigoroznu raspravu i transparentnu reviziju.

I stručnjaci i parlamentarci prenijeli su hitnu potrebu za oprezom i temeljitom analizom predloženih promjena SZO-a, pozivajući zemlje da zadrže autonomiju u suočavanju s javnozdravstvenim izazovima, te na zaštitu globalnih zdravstvenih inicijativa od neprimjerenog utjecaja.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp