Putin potpisao dekret o borbi protiv „klimatskih promjena“ i poručio da one predstavljaju rizik za zdravlje građana

Putin potpisao dekret o borbi protiv „klimatskih promjena“ i poručio da one predstavljaju rizik za zdravlje građana

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će Putinovi pristaše opravdati još jedan korak prema globalizmu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se odobrava nova klimatska doktrina Ruske Federacije, a dokument je objavljen na službenom portalu pravnih informacija.

Istodobno, naredba šefa države iz 2009. kojom je odobrena prethodna verzija takve doktrine proglašava se nevažećom.

Nova doktrina ima ukupno 21 stranicu, 5 odjeljaka (opće odredbe; ciljevi, temeljna načela i ciljevi klimatske politike; geografska i druga obilježja Ruske Federacije u rješavanju problema klimatskih promjena; provedba klimatske politike; subjekti provedbe takve politika). politika) i 70 bodova.

Osnovne odredbe

Ključni dugoročni cilj klimatske politike Ruske Federacije, prema dokumentu, je postizanje ugljične neutralnosti najkasnije do 2060. godine. Naglašava se i da je općenito dugoročno rješenje problema klimatskih promjena moguće samo uz sudjelovanje svih zemalja, a Rusija je uključena u razvoj kolektivnih mjera.

„Problemi vezani uz klimatske promjene, a posebno osiguranje ravnoteže između ekonomske učinkovitosti i socijalne pravde, otklanjanje potencijalnih sukoba interesa vezanih uz ekstremne manifestacije klimatskih promjena, ne mogu se riješiti samo znanstvenim metodama. U takvim situacijama ravnotežu je moguće pronaći samo u okviru političkog procesa”, stoji u doktrini.

Posebno se navodi da klimatske promjene stvaraju prijetnje sigurnosti Ruske Federacije, na koje se mora odgovoriti “sredstvima koja mogu osigurati željene ekološke i gospodarske učinke”. Također se napominje da se jasnoća i transparentnost klimatske politike mora osigurati na svim razinama vlasti.

Dokument navodi pet glavnih zadataka klimatske politike, uključujući razvoj njezine znanstvene i informacijske osnove i nastavak uzajamno korisne međunarodne suradnje Ruske Federacije u ovom području u bilateralnim i multilateralnim formatima. Osim toga, doktrina sadrži popis glavnih očekivanih negativnih posljedica za Rusku Federaciju zbog klimatskih promjena (uključujući navodno povećanje rizika za zdravlje građana).

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp