Ugledna Cionistička liderica Daniella Weiss tvrdi kako vizija budućih granica Izraela uključuje dijelove Sirije, Iraka, Libanona, Irana…

Ugledna Cionistička liderica Daniella Weiss tvrdi kako vizija budućih granica Izraela uključuje dijelove Sirije, Iraka, Libanona, Irana…

Gotovo 4 godine prije službenog početka rata u kojem Izrael brutalno bombardira područje Gaze i pritom na dnevnoj bazi usmrćuju stotine civila i djece, ugledna Cionistička doseljenička liderica Daniella Weiss tvrdila je kako vizija budućih granica Izraela uključuje dijelove Sirije, Iraka, Libanona i Irana.

Upravo onako kako je ucrtano na Izraelskoj zastavi od Eufrata do Nila.

Oni malo bolje upoznati s navedenom tematikom Cionizma, nisu nimalo iznenađeni na izgovorene riječi ove ambiciozne gospođe. No, riječi koje dotična izgovara ne mogu a da nas ne zabrinu, jer takve ambicije nesumnjivo dovode do ratova enormnih razmjera.

Na pitanje novinara: Što se događa u vašoj glavi i kako reagirate kada čujete riječi “rješenje dvije države”? Weiss odgovara: “Prije svega, znam da se to neće dogoditi.

Ako analiziramo politički i praktično, vidimo stotine tisuća Židova ovdje, vidimo čak i u istočnim susjedstvima Jeruzalema 3000 Židova na područjima koja su oslobođena u Šestodnevnom ratu.

Pa gdje će onda biti ta druga država? Ono što ja želim jest obećanu zemlju iz Biblije za židovski narod. Od Eufrata do Nila, a sigurna sam da će tako i biti.”

Novinar zatim pita: “Što je s južnim Libanonom?” Weiss ambiciozno odgovara: “To je dio toga, sve stane. Čak i dijelovi Sirije, dio Iraka, dio Irana – To je ogroman teritorij“ zaključila je Weiss…

4. godine nakon njenih riječi krenulo se s čišćenjem teritorija Gaze. Možemo se samo pitati tko je slijedeći na redu

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp