Potpuno cijepljena gradonačelnica Montreala Valérie Plante pala u nesvijest usred govora

Potpuno cijepljena gradonačelnica Montreala Valérie Plante pala u nesvijest usred govora

Svjetski mediji uhvatili su trenutak u utorak kada se gradonačelnica kanadskog Montreala Valérie Plante iznenada srušila na konferenciji za novinare.

Plante je odgovarala na pitanja novinara na konferenciji za novinare kada je dramatično stala usred rečenice, zurila u prazno, a zatim se srušila na pod iza govornice.

“Gradonačelnica Montreala doživjela je nelagodu tijekom konferencije za novinare i, srećom, izvan je životne opasnosti. Dobit će svu potrebnu medicinsku pomoć i hvala vam na podršci,” objavljeno je na X  nakon incidenta. 

Kanadski premijer Justin Trudeau bio je među nekoliko političara koji  su Plante poželjeli  brz oporavak, a gradonačelnica je  rekla  da će preventivno smanjiti svoje dnevne aktivnosti.

Neočekivani kolaps gradonačelnice sigurno podsjeća na desetke video zapisa koji prikazuju ljude, uključujući mnoge sportaše i zabavljače, kako se iznenada onesvješćuju usred uvođenja cjepiva protiv Covid-19, pri čemu se sumnja da iza alarmantnih nesvjestica stoji cjepivo.

Je li Plante primila Covid injekciju?

Plante je bila žestoki zagovornik cijepljenja i javno je dobila najmanje dvije doze pred kamerom u nastojanju da pokaže građanima da je cjepivo sigurno.

Plante je očito primila najmanje tri cjepiva, a prvo je bilo AstraZenecino cjepivo — koje su vlade kanadskih provincija Alberta i Ontario suspendirale 2021. navodeći rizike od krvnih ugrušaka.

Za svoje drugo cjepivo protiv Covid-19 primila je Pfizer ubod.

Iako je Plante primila dvije ubodne doze 2021. u travnju i lipnju, kasnije je  bila pozitivna na Covid  u prosincu te godine.

Unatoč tome što prethodna dva cjepiva nisu uspjela spriječiti bolest, primila je treću injekciju sljedećeg mjeseca u siječnju 2022.

Plante je također  zahtijevala obvezna cjepiva  za izabrane dužnosnike u Montrealu.

Mogu li nekoliko uboda koje je gradonačelnica dobila stajati iza njezine iznenadne nesvjestice?

Hoće li je njezin šokantni strah za javno zdravlje probuditi i shvatiti opasnosti smrtonosnog uboda Covid-19?

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp