Putin poručio da migranti u Rusiji moraju naučiti ruski i poštovati zakon

Putin poručio da migranti u Rusiji moraju naučiti ruski i poštovati zakon

Moskva želi imigraciju, ali prvo mora zaštititi interese Rusije, rekao je Putin.

Imigranti koji dolaze raditi i živjeti u Rusiji moraju se pridržavati njezinih zakona i poštivati ​​njezine običaje i tradiciju, uključujući učenje jezika, rekao je u ponedjeljak predsjednik Vladimir Putin.

Putin je o tome govorio na sastanku Vijeća za razvoj civilnog društva i ljudskih prava, koji se tradicionalno održava početkom prosinca.

“Moramo privući takve radne snage koje odgovaraju interesima ruskog gospodarstva”, rekao je predsjednik. “To znači da [ovi] ljudi moraju biti pripremljeni s lingvističkog, etnokulturnog gledišta. Moraju poznavati našu tradiciju i tako dalje.”

Interes Rusije i njezinih građana “mora biti stavljen na prvo mjesto”, inzistirao je Putin. Svi imigranti i posjetitelji također “moraju poštivati ​​ruske zakone”, pojasnio je Putin. “I naravno, mi kao civilizirana država moramo osigurati i njihova prava.”

Rusija otvara škole u nekoliko zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza – dio Zajednice Neovisnih Država (CIS) kako bi pomogla u nastavi ruskog jezika i kulturnim događanjima, Putin je obavijestio vijeće.

Moskva se povukla iz nekoliko međunarodnih organizacija za ljudska prava jer su postale “praktično kontrolirane” od strane Zapada, pokazujući “političku pristranost, licemjerje i otvorenu selektivnost”, rekao je Putin u uvodnom obraćanju.


Osam godina su te organizacije gledale u stranu i nisu poduzele ništa kada su se suočile s “flagrantnim kršenjem” Ukrajine protiv stanovnika Donbasa, istaknuo je. Ne samo da “nisu primijetili” kršenja koja se događaju, nego su također poticali rusofobiju i čak podržavali zemlje koje su se “natjecale za prvo mjesto u sramotnom natjecanju” najveće mržnje prema Rusiji.

Moskva je u potpunosti predana načelima Opće deklaracije o ljudskim pravima i “spremna je surađivati ​​sa svim zainteresiranim zemljama i partnerima u pronalaženju rješenja za formiranje učinkovitog, poštenog, jednakog sustava za osiguranje ljudskih prava za sve”, zaključio je Putin.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp