Generalni štrajk: Poljoprivrednici i njihovi pristaše doslovno paralizirali Njemačku

Generalni štrajk: Poljoprivrednici i njihovi pristaše doslovno paralizirali Njemačku

Dok javni i mainstream mediji lojalni sustavu ocrnjuju njemačko seljaštvo i žigosaju ga kao radikale, većina stanovništva očito stoji iza poljoprivrednika, koji sada uzrokuju velike blokade i veliki prometni kaos diljem zemlje. 

Društvenim mrežama dijele se bezbrojne slike i videa kolona vozila: u velikim i manjim mjestima, na autocestama kao i u gradovima – posvuda poljoprivrednici i njihovi brojni simpatizeri na ulice izvode prosvjed protiv izdajničke zelene vlade.

Jučer navečer su se ponegdje u Njemačkoj mogle primijetiti duge kolone traktora. Nebrojeni nezadovoljni građani polažu velike nade u ove prosvjede. Uvijek iznova čitate usporedbe sa šahovskom igrom u kojoj, kao što je poznato, pješak kao figura također čini prvi potez.

Kao što je i najavljeno, blokade su u punom jeku diljem Njemačke od ranih jutarnjih sati jučerašnjeg 8. siječnja. Poljoprivrednici zaustavljaju promet na mnogim mjestima, kako na autocestama tako i u urbanim područjima, često uz pomoć kamiona i drugih vozila.

Postoji velika solidarnost s njemačkim poljoprivrednicima u inozemstvu – poljski poljoprivrednici su to jučer pokazali na A4. Potporu su također već najavili iz Nizozemske, Mađarske, Austrije, Francuske i Švicarske.

Očekivano, blokade su posebno značajne u većim njemačkim gradovima. Zimske temperature ne zaustavljaju poljoprivrednike – za razliku od klimatske sekte, poljoprivrednici se ne boje vremena.

Poljoprivrednici i njihovi podržavatelji također ulažu napore kako bi oslobodili put kolima hitne pomoći i pripadnicima važnih profesija kako bi mogli proći. Ovo je još jedna jasna razlika u odnosu na prosvjede klimatskih sekti. Dok potonje odobravaju političari, postoji snažno pružanje otpora protiv poljoprivrednika. Relotius Spiegel je čak osudio kritične poljoprivrednike kao “motoriziranu rulju s vilama”.

Poljoprivrednici imaju veliku podršku stanovništva, što i ne čudi s obzirom na uzavrelu situaciju u zemlji. Kao što se za poljoprivrednike prosvjedi ne tiču ​​samo poreza na vozila i subvencija za poljoprivredna goriva, građani blokade ne doživljavaju kao izolirani signal poljoprivrede političarima. Za ljude je ovdje sve na kocki, jer izdajnička zelena vlada korak po korak ne uništava samo blagostanje koje su prethodne generacije u Njemačkoj mukotrpno zaradile, već i dugoročnu egzistenciju stanovništva.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp