Tvrtka za iznajmljivanje automobila Hertz rješava se 20.000 električnih automobila zbog visokih troškova

Tvrtka za iznajmljivanje automobila Hertz rješava se 20.000 električnih automobila zbog visokih troškova

Američka mreža za iznajmljivanje automobila Hertz prodat će približno 20.000 električnih automobila iz svoje flote u Sjedinjenim Državama i zamijeniti ih vozilima s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Tvrtka je svoju odluku opravdala visokim troškovima popravaka. Izdaci za popravak nesreća, posebno za električna vozila, bili su visoki u četvrtom tromjesečju 2023., priopćila je tvrtka. Procijene otpisa povezanih s prodajom na približno 245 milijuna dolara. “Podržava odluku o smanjenju voznog parka električnih automobila”, rekli su.

Hertz u svojoj floti ima 25 posto električnih vozila.

Tvrtka za iznajmljivanje automobila također je najavila da će se i dalje fokusirati na povećanje profitabilnosti ostatka svoje flote električnih vozila. U travnju 2022. tvrtka je najavila kupnju 65.000 električnih automobila od švedskog proizvođača Polestar. Nekoliko mjeseci ranije najavila je planiranu nabavu 100.000 Tesla vozila do kraja 2022. Tesla je u međuvremenu značajno snizila cijene u konkurenciji s drugim proizvođačima.

Rival  Sixt  nedavno je najavio da više neće iznajmljivati ​​Tesla električne automobile zbog loših prodajnih brojki te je također istaknuo veće troškove popravka. Preostala vozila – oko 3000 krajem 2023. – postupno bi se povukla iz voznog parka. Ne bi kupili nove.

Sixt  svoje nove automobile obično drži u voznom parku šest mjeseci i zatim ih prodaje. Bavarska tvrtka želi do 2030. godine 70 do 90 posto svog voznog parka u Europi pretvoriti u električne automobile. Sada će se to dogoditi uglavnom uz pomoć njemačkih marki  BMW,  Mercedes i Audi, ali i lidera na kineskom tržištu,  BYD. Sixt u petak nije želio komentirati Hertzovu odluku.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp