Britanski aktivist Sam Melia osuđen na dvije godine zatvora zbog naljepnica protiv imigracije

Britanski aktivist Sam Melia osuđen na dvije godine zatvora zbog naljepnica protiv imigracije

Britanski aktivist Sam Melia osuđen je u petak u Ujedinjenom Kraljevstvu na dvije godine zatvora zbog “poticanja na rasnu mržnju” dijeljenjem nekoliko antiimigracijskih naljepnica s tekstovima “Životi bijelaca su važni” i “Do 2066. bit ćemo manjina u našoj domovini.

Iz GB News, “Borci za slobodu su bijesni nakon što je čovjek osuđen na dvije godine zatvora zbog distribucije antimigrantskih naljepnica‘:

Nakon što je muškarac iz Leedsa osuđen na dvije godine zatvora nakon što je proglašen krivim za poticanje rasne mržnje kolekcijom naljepnica, pojavila se zabrinutost za slobodu govora. 

Sam Melia, 34, bio je odgovoran za online kolekciju naljepnica koje se mogu preuzeti s porukama protiv imigracije za aktiviste iz grupe “Hundred Handers”.

Na krunskom sudu u Leedsu prošlog mjeseca, Melia je također proglašen krivim za poticanje rasističke kaznene štete nakon što je njegova kolekcija bila uključena u nekoliko incidenata s “naljepnicama”.

Tijekom suđenja porotnicima je rečeno da su članovi grupe imali pristup naljepnicama za preuzimanje koje su mogli preuzeti i staviti u svoje okruženje.

Tužitelj je tvrdio da su naljepnice bile namijenjene poticanju rasne mržnje.

Ekstremno desničarski organizator tvrdio je da su namjeravali “započinjati razgovor” te da nije bio svjestan da bi lijepljenje naljepnica predstavljalo kaznenu štetu.

Melia je optužen u prosincu 2022. nakon što su dokazi pokazali da je stvorio i održavao bazu podataka od približno 200 naljepnica.

Protuteroristička policija North East rekla je da su mnoge naljepnice rasističke i antisemitske prirode.

Navodno uključuju slogane kao što su “Do 2066. bit ćemo manjina u našoj domovini”, “Masovno useljavanje je bjelački genocid”, “netolerancija je vrlina” i “oni traže osvajanje, a ne azil”.

Melia je tijekom suđenja rekao da mu nikad nije palo na pamet da bi mogao biti zatvoren zbog dijeljenja naljepnica.

Melijina supruga Laura Towler na Telegramu je odgovorila na presudu:

Melia i Towler govorili su o slučaju izvan sudnice:

Presuda je izazvala bijes na društvenim mrežama:

Elon Musk objavio je svoj zaštitni znak “!!” da skrenem pozornost na stvar:

Britanci su ustali i glasali za Brexit 2016. kako bi zaustavili useljavanje i obnovili nacionalni suverenitet, samo da bi im “konzervativci” dali rekordnu imigraciju, nove zakone o govoru mržnje i zatvaranje britanskih patriota zbog običnih naljepnica.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp