EU se punom parom priprema za nadolazeću „pandemiju ptičje gripe“

EU se punom parom priprema za nadolazeću „pandemiju ptičje gripe“

Sudeći prema svemu, uskoro kreće novi teror jer se EU iza kulisa javnosti punom parom priprema za nadolazeću „pandemiju ptičje gripe“.

Cjepiva protiv ptičje gripe uskoro bi mogla zazvoniti na blagajnama tvrtke CSL Seqirus: Sada kada se kaže da je prva “smrt ptičje gripe” testirana, posao s novim cjepivima ubrzava se.

EU tijelo “Health Emergency Preparedness and Response Authority” (HERA) sada želi potpisati ugovor s tvrtkom za prvih 640.000 doza cjepiva. Plan je u sljedeće četiri godine nabaviti do 40 milijuna doza.

Dok javni mediji već šire paniku zbog navodno prve ljudske smrti od ptičje gripe, razvoj cjepiva već se isplati tvrtki CSL Seqirus, koja sebe opisuje kao “svjetskog lidera u cjepivima protiv gripe”.

HERA u utorak želi potpisati ugovor o osiguranju prvih 640.000 doza prilagođenog cjepiva protiv ptičje gripe. Prve doze će ići u Finsku, gdje će biti ponuđene određenim skupinama ljudi kao što su uzgajivači peradi, veterinari i znanstvenici koji istražuju viruse ptičje gripe. Ugovor s HERA-om predviđa kupnju do 40 milijuna doza cjepiva u sljedeće četiri godine.

Naručeno cjepivo je ” Zoonotic Influenza Vaccine Seqirus “, koje je EMA odobrila u listopadu 2023. Cjepivo je zapravo prilagođeno soju H5N8, ali je navodno učinkovito i protiv H5N1.

Odobrenje se odnosi na tri studije s ukupno oko četiri tisuće ispitanika, od kojih nisu svi primili predmetno cjepivo. Općenito, informacije o učinkovitosti, sigurnosti i omjeru rizika i koristi više su nego upitne: virus ptičje gripe ne cirkulira među ljudima – stoga se njegova učinkovitost protiv ove bolesti ne može eksplicitno ispitati.

Cijepljenje bi “moglo spriječiti simptome ili bolest, ali ne znamo sprječavaju li infekcije”, izjavila je Isabella Eckerle, virologinja u Ženevskom centru za nove virusne bolesti. U stvarnosti, vi ne znate baš ništa.

Bez obzira na to, Seqirus sada ima dodatna cjepiva protiv ptičje gripe u svom programu: cjepivo tvrtke “ Celldemic ” dobilo je odobrenje za tržište cijele EU tek 19. travnja. Istog dana, ” Incellipan “, također iz Seqirusa, dobio je uvjetno odobrenje za stavljanje u promet.

“Može se koristiti samo tijekom pandemije koju je službeno proglasila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ili unutar Europske unije (EU)”, stoji u vezi s tim na web stranici EMA-e. Kao što je poznato, ovakva se pandemija može brzo proglasiti – iskustvo pokazuje da se na njezin službeni kraj još dugo čeka.

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp