Nije bilo potrebe niti sumnjati u to da Bill Gates i njegova zaklada nisu usko povezani s ptičjom gripom

Nije bilo potrebe niti sumnjati u to da Bill Gates i njegova zaklada nisu usko povezani s ptičjom gripom

Nije bilo potrebe niti sumnjati u to da Bill Gates i njegova zaklada nisu usko povezani s ptičjom gripom.

Zaklada Gates i njezina uloga u modificiranju virusa H5N1

Zaklada Gates, poznata po svojim značajnim financijskim resursima i utjecaju u farmaceutskoj industriji, nedavno je izdvojila značajan iznos za istraživanje virusa H5N1 (ptičje gripe).

Bill Gates, računalni štreber a ne liječnik, dao je 9,5 milijuna dolara preko svoje zaklade 
Sveučilištu Wisconsin-Madison i voditelju istraživanja Yoshihiru Kawaoki. Cilj ovog financiranja je modificiranje virusa H5N1 tako da preferirano prepoznaju ljudske receptore i učinkovito se prenose na sisavce.

Ova sredstva Zaklade Gates također su uložena u projekt Yoshihiro Kawaoka i Ron Fouchier. Fouchier, poznat po svom radu u medicinskom centru Erasmus, prethodno je modificirao viruse H5N1 kako bi se mogli prenijeti na tvorove.

U svom trenutnom projektu, Kawaoka i Fouchier osigurali su dvije dodatne mutacije koje bi bile potrebne u egipatskim virusima H5N1 za stvaranje varijanti s “karakteristikama prenosivosti” na sisavce identificirane u studiji Kawaoka.

Ovakav razvoj događaja otvara zabrinjavajuća pitanja. Sugerira da je Zaklada Gates možda financirala bioterorističke aktivnosti povezane s H5N1 i dala nacrte za druge zlonamjerne aktere koji bi mogli htjeti stvoriti biološko oružje.

Financiranje takvog visokorizičnog istraživanja od strane zaklade koju vodi milijarder s velikim utjecajem na farmaceutsku industriju zahtijeva pažljivo ispitivanje i odgovorno djelovanje kako bi se osiguralo da znanstveni napredak ne padne u pogrešne ruke i da se iskoristi na štetu čovječanstva.

Dragi prijatelji portala Epoha!

Kao što znate, portal Epoha djeluje potpuno samostalno bez ikakve državne potpore. Kao alternativni portal primorani smo djelovati u nemogućim uvjetima za koje su zaslužni dežurni cenzori koji su nam između ostalog trajno zamračili iliti zabetonirali Facebook stranicu te naši brojni pratitelji iste uopće ne vide naše objave.

Naravno, to nije sve što nam cenzori čine kako bi nas spriječili u našem radu. A sve to što čine, čine samo zato što smo slobodan i neovisan medij koji nije ni pod čijom kontrolom i samo zato što zajedno s vama, dragi prijatelji, vjerujemo u slobodu medija.

To što nam cenzori čine krajnje je neprofesionalno, s obzirom na činjenicu da smo mi službeni medij u RH kao i svi drugi mediji, registrirani pri Vijeću za elektroničke medije te u skladu s tim uredno plaćamo sva moguća davanja sustavu. No, od tog istog sustava ne dobivamo baš ništa osim gore navedenih cenzorskih napada.

Živimo za istinu, ne podilazimo nikakvim sustavnim lažima i od toga nećemo odustati. Ovisimo o dobroj volji naših čitatelja i pratitelja, o vama dragi prijatelji Epohe. Željeli bismo zajedno s vama nastaviti graditi bolji, pravedniji i sretniji svijet u kojem će svaki čovjek imati jednako pravo na dostojan život, slobodu, rad i sreću.

Ukoliko nađete razloga da podržite našu misiju, unaprijed vam zahvaljujemo na vašim donacijama kojima ćete dati svoj doprinos našoj zajedničkoj borbi za istinu i pravdu te omogućiti portalu Epoha da nastavi s radom i opstane u ovim za nas nemogućim uvjetima.

Hvala vam od srca na vašoj potpori.

Vaša Epoha

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp