WHO: COVID-19 će dolaziti u valovima svakih 4 do 6 mjeseci, poručuju nam kao Baba Vanga iz Svjetske zdravstvene organizacije

WHO: COVID-19 će dolaziti u valovima svakih 4 do 6 mjeseci, poručuju nam kao Baba Vanga iz Svjetske zdravstvene organizacije

Dodatna cjepiva su važna jer će zemlje vjerojatno imati valove COVID-a 19 svakih četiri do šest mjeseci, izjavila je za indijske medije glavna znanstvenica WHO-a dr. Soumya Swaminathan.

Naglašavajući važnost komplementarnih injekcija, bivša čelnica Indijskog vijeća za medicinska istraživanja rekla je da su “pojačivači važni za jačanje slabog imuniteta, osobito u ranjivim dobnim skupinama”. Valove ćete vjerojatno vidjeti svakih četiri do šest mjeseci, intenzitet ovisi o tome koliko osjetljivih ljudi ima u populaciji. Podvarijante poput BA 4 i 5 su prenosivije”, naglasila je dr. Swaminathan, dodajući i ovaj razlog uz “slabljenje imuniteta”.

Dr. Swaminathan je dodala da je “ljudsko ponašanje” odgovorno za novo izbijanje zaraze. Gužva bez maski u zatvorenom prostoru, upozorila je dr. Swaminathan. Na pitanje novinara što bi Vlada trebala učiniti zaključila je kako “treba objasniti da su za jak dugotrajni imunitet potrebne tri doze”.

Iako su u protekle dvije godine zabilježeni toliki smrtni slučajevi vezani za cjepivo protiv Covida -19, što su priznali brojni znanstvenici takozvane main-stream struje liječnika koji su podupirali i pozivali na cijepljenje, Svjetska zdravstvena organizacija izgleda želi ponovno plašiti narod s novim oblicima pandemije. Da iza svega toga ne stoje milijarde dolara profita farmaceutskih tvrtki, koje prodaju državama milijune doze cjepiva, rekli bismo da su vrlo humani i brižni za cjelokupno čovječanstvo.

No, kako je i čuvena dr. Soumya Swaminathan, kao vrhunska svjetska pedijatrica, dobila Covid nakon trostrukog cijepljenja, njihovo plašenje više nitko ne doživljava.

Kako su i naši vlastodršci na čelu s premijerom Plenkovićem, naručili milijune doze cjepiva od kojih pola nije iskorišteno, pa se poslije dijelilo i bacalo, a najavljuju se za jesen naručivanja novih, „friških“ cjepiva, izgleda da je na kraju dana svima stalo jedino do zarade.

Čelnik WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus stalno kao papagaj ponavlja kako pandemija nije gotova, odnosno kako je nedavno izjavio „pandemija nije gotova i mi ćemo nastaviti govoriti kako nije gotova, dok ne bude gotova“, ostaje nam praviti se ludima ili se uz Božju pomoć osvijestiti.

Izvor: News18.com

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp