Kina je proglasila pobjedu nad Covidom-19

Kina je proglasila pobjedu nad Covidom-19

Vlada Kine proglasile je “odlučnu pobjedu” nad Covidom-19, ističući da su njezini napori rezultirali s više od 200 milijuna ljudi koji su dobili medicinsku skrb i najnižom stopom smrtnosti u svijetu.

– Uz stalne napore da se poboljšaju mjere prevencije i kontrole covida-19 od studenog 2022., kineski odgovor na koronu napravio je glatku tranziciju u relativno kratkom vremenu – naveo je Stalni odbor kineskog Politbiroa na jučerašnjem sastanku.

Kako su naveli, ostvarena je velika odlučujuća pobjeda u prevenciji i kontroli epidemije.

Gotovo 800.000 teških slučajeva dobilo je odgovarajući tretman, no dužnosnici su upozorili da se, iako se epidemiološka situacija u Kini popravlja, virus i dalje širi globalno i nastavlja mutirati, prenosi britanska agencija Reuters.

Na sastanku je naglašeno da će Kina povećati stopu cijepljenja za starije osobe i ojačati opskrbu i proizvodnju medicinske robe.

Prema kineskoj novinskoj agenciji Xinhua, Stalni odbor kineskog Politbiroa pozvao je sve lokalne vlasti da ojačaju sustav medicinskih usluga.

Kina je u mjesecu prosincu ukinula svoju gotovo trogodišnju strogu politiku nulte tolerancije na korona virus, nakon prosvjeda protiv vladinih strogih antivirusnih ograničenja, objavila je britanska agencija Reuters.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp