Migrant u Švedskoj nožem izbo 9-godišnju djevojčicu

Migrant u Švedskoj nožem izbo 9-godišnju djevojčicu

Iranac Milad Salari sada je na optuženičkoj klupi za ukupno 52 zločina otkako je debitirao u kriminalu s 15 godina. 

U četvrtak poslijepodne, devetogodišnju djevojčicu s bakom i djedom izbo je nožem u trbuh i grlo muslimanski migrant koji je vikao Allahu Akbar u središtu Göteborga. Osumnjičeni, Milad Salari, 35-godišnji je musliman rođen u Iranu i počinio je već 52 zločina od 2002. godine,

Nešto poslije 12:30 policija je pozvana u Brunnsparken, gdje je izbodeno dijete iz Nizozemske koje je bilo u posjeti baki i djedu. Policija javlja da je djevojčica prevezena u bolnicu, a njezinu situaciju ocjenjuju kritičnom.

Prema izvješćima s mjesta događaja, dijete krvari iz želuca, rekao je Thomas Fuxborg, glasnogovornik policije u zapadnoj regiji.

Mladići u prolazu navodno su srušili počinitelja na zemlju, a intervenirali su redari i zaštitari. Tada je intervenirao i policajac izvan dužnosti, kaže Fuxborg.

Vidio sam kako je počinitelj uhvaćen. Prvo je neko vrijeme ležao na zemlji. Zatim su ga pokupili, stavili mu lisice na ruke, strpali ga u policijski auto i odvezli se, kaže Firas Moussa, koji radi u kući pokraj krvave tramvajske stanice na kojoj se dogodilo uhićenje.

Policija javlja kako je napad još uvijek nerazjašnjen, a policija ne vidi vezu između počinitelja i žrtve. Lakše je ozlijeđena i baka koja je pokušala zaštititi djevojčicu.

Čovjek je prošle zime osuđen za zločin i pobjegao je iz zatvora jer su mislili da su vidjeli “opipljivo poboljšanje” u njegovom životu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp