Sramotno: Novaku Đokoviću ponovno zabranjen ulazak u SAD zbog toga što se odbija cijepiti

Sramotno: Novaku Đokoviću ponovno zabranjen ulazak u SAD zbog toga što se odbija cijepiti

Teniskoj zvijezdi Novaku Đokoviću odbijeno je dopuštenje da uđe u SAD bez cijepljenja, zbog čega je morao odustati od BNP Paribas Opena u Indian Wellsu i Miami Openu.

Đoković je apelirao na posebnu zabranu igranja na turnirima, s obzirom na to da bi restrikcije ionako trebale prestati u travnju. Međutim, njegov zahtjev za izuzećem od cjepiva odbio je Odjel za domovinsku sigurnost.

Senatori Rick Scott i Marco Rubio iz Floride izrazili su podršku 22-strukom pobjedniku Grand Slam turnira i pozvali Kongres da odbaci “lažni mandat cjepiva” Joea Bidena.

“Primijetili smo da je vaša administracija primila zahtjev za odustajanjem od trenutnog mandata cjepiva za međunarodne putnike koji ulaze u Sjedinjene Države od najbolje rangiranog muškog tenisača Novaka Đokovića”, napisali su senatori u pismu.

“Pišemo vam kako bismo vas potaknuli da odobrite traženo izuzeće, koje je neophodno kako bi se gospodinu Đokoviću omogućilo natjecanje na profesionalnom teniskom turniru Miami Open koji se održava u našoj matičnoj državi Floridi počevši od 19. ožujka 2023.”, dodao je par.

Pismo se nastavlja: “U rujnu 2022. jasno ste izjavili nacionalnoj publici u emisiji 60 Minutes da je ‘pandemija [COVID-19] gotova’, a ranije ove godine dr. Anthony Fauci objavio je stručni članak u kojem priznaje ograničenu učinkovitost cjepiva u zaštiti od respiratornih patogena, poput novog korona virusa.”

“U svjetlu ovih promjenjivih okolnosti i priznanja vas i članova vaše vlastite administracije, trenutni restriktivni mandat cjepiva koji ste zadržali za međunarodne putnike koji ulaze u Sjedinjene Države čini se zastarjelim i vrijednim poništenja”, pozivaju senatori.

Dodaju: “G. Đoković je sportaš svjetske klase u vrhunskoj fizičkoj kondiciji koji nije u visokom riziku od teških komplikacija od COVID-19. Čini se i nelogičnim i neusklađenim s mišljenjima vaše vlastite administracije da mu ne odobrite izuzeće koje traži kako bi mogao otputovati u SAD kako bi se natjecao na profesionalnom događaju.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp