Predsjednik Vlade Plenković – Plinska afera nije neka tema koja je predmet našeg interesa danas niti će biti idućih nekoliko tjedana

Predsjednik Vlade Plenković – Plinska afera nije neka tema koja je predmet našeg interesa danas niti će biti idućih nekoliko tjedana

Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je danas 27. srpnja da se trenutno ne bavi temom prodaje viškova plina HEP-a niti će se time baviti idućih nekoliko tjedana, ne želeći dati konkretan odgovor na pitanje imaju li ministar gospodarstva i čelnik HEP-a još uvijek njegovo povjerenje.

“Odstupanja su se dogodila, detaljno ćemo vidjeti kako i zašto, ali to nije neka tema koja je predmet našeg interesa danas niti će biti idućih nekoliko tjedana”, izjavio je premijer Plenković odgovarajući na novinarska pitanja nakon sjednice Vlade.

“Oni su na funkciji, mi funkcioniramo, a funkcioniramo već jako dugo, mislim da je Vlada po pitanju viškova plina pokazala punu transparentnost… u vezi te teme nema nikakvih novosti”, rekao je na upit imaju li čelnik HEP-a Frane Barbarić i ministar gospodarstva Davor Filipović još uvijek njegovo povjerenje.

To nije u ovom trenutku tema kojom se bavimo zato što imamo druge teme, kazao je Plenković. “Danas neće, sutra neće, dok smo u vremenu koje je posvećeno godišnjem odmoru sigurno neće”, dodao je premijer na upit hoće li se povjeravati tko od njih dvojice govori istinu, a tko laže o plinskoj aferi.

Istaknuo je da je HEP u uklanjanju posljedica nevremena odigrao izrazito važnu ulogu kako bi se stanovništvu čim prije osigurala struja, te da je što se tiče energetske politike Vlada uspjela premostiti energetsku krizu koju je izazvala ruska agresija na Ukrajinu na način da građani nisu osjetili ni rast cijena struje ni rast cijena plina.

Izvor: hina.hr

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp