Evo ga opet: Bolnice u Irskoj zabranjuju posjete zbog Covid-19,a zabranjeno je i slanje cvijeća jer navodno širi virus

Evo ga opet: Bolnice u Irskoj zabranjuju posjete zbog Covid-19,a zabranjeno je i slanje cvijeća jer navodno širi virus

Ograničenja posjeta uvedena su u bolnici u Dublinu zbog ponovnog izbijanja Covida 19, budući da HSE priznaje da se malo zna o dugoročnom utjecaju virusa.

Bolnica Clontarf u sjevernom Dublinu potvrdila je da su izolirana tri pacijenta s virusom, što je dovelo do novih ograničenja. Broj slučajeva Covid-19 nedavno je porastao u irskim bolnicama.

Prema posljednjim podacima HSE-a, u bolnicama u Irskoj postoji 435 potvrđenih slučajeva i 12 slučajeva na intenzivnoj njezi.

Najnovija epidemija dolazi kada HSE priznaje velike nepoznanice o dugoročnom utjecaju virusa i ponovnih infekcija.

Glasnogovornik HSE-a rekao je: “Bit će potrebne dugoročne opservacijske studije kako bismo razumjeli zdravstvene posljedice koje se trenutačno pripisuju infekciji s COVID-19. Iako nastavljamo shvaćati više o akutnoj fazi COVID-19, još uvijek postoje ograničene informacije o dugoročnim ishodima.”

Ograničenja posjeta u bolnici Clontarf uvedena su nakon takozvane epidemije na odjelu bolnice Swan. Bolnica je morala ograničiti posjete na samo jednog posjetitelja po pacijentu, a djeca nisu bila dopuštena na licu mjesta.

Posjetiteljima je također savjetovano da “nose masku ako ih član osoblja zatraži”, i rečeno im je da ne posjećuju ako im nije dobro sa simptomima kao što su grlobolja, kašalj, groznica, otežano disanje itd.

Glasnogovornik bolnice, koja skrbi o velikom broju starijih pacijenata, rekao je: “Postoje tri slučaja Covid-19 (šesti dan) ograničena na jednom odjelu na jednom odjelu. Nema prijavljenih slučajeva bolesti (slučajeva) Covid-19.”

“Pogođeni odjel je zatvoren za posjetitelje. Međutim, ovisno o svakom pojedincu, potrebama pacijenta za njegom i pridržavanju mjera za prevenciju i kontrolu infekcija koje su trenutno na snazi, posjete se mogu dogovoriti na razini odjela”, dodao je glasnogovornik.

Cvijeće nije dopušteno u bolnicu, jer “predstavlja opasnost od infekcije za osjetljive pacijente”. Obiteljima se nudi usluga “slanja ljubavi” putem poruka ili pisama u bolnicu za voljene osobe ili za virtualne posjete putem video poziva.


Dragi naši prijatelji,

Bili bismo vam neizmjerno zahvalni da vašim skromnim donacijama podržite naš rad kao alternativnog i potpuno neovisnog medija iza kojega ne stoje nikakve organizacije, već samo čisti entuzijazam. Svaka vaša donacija je više nego dobrodošla. Hvala vam od srca što ste uz nas. Vaša podrška nam puno znači. I mi smo svim srcem uz vas. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp